Aardappel-knolselderijpuree

Smaakvol bijgerecht dat je een dagje eerder al kunt maken!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 500 g kruimige aardappelen
  • • 500 g knolselderij
  • • 200 g paddenstoelenmelange
  • • 2 el traditionele olijfolie
  • • 1 teen knoflook
  • • 100 ml volle melk
  • • 50 g ongezouten boter (of margarine)
  • • 2 tl olijfolie met truffelaroma

Bereiden:

  • 1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.
  • 2. Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine heel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de paddenstoelen en truffelolie erdoor. Lekker met fijngesneden peterselie.
Aardappel-knolselderijpuree met paddenstoelen

Bron: Albert Heijn