Behind the scenes; op locatie!

Nieuwe meubelen die opgenomen worden in de collectie van IN.HOUSE gaan, nog voordat ze op de winkelvloer te zien zijn, als echte modellen mee naar een fotoshoot, om op een mooie locatie in Nederland gefotografeerd te worden. Deze foto’s hebben we nodig om ons IN.HOUSE magazine te maken, om te laten zien op onze website en natuurlijk ook voor onze folders en Social Media. Vandaag zijn we met een heel team te gast op locatie in een prachtig huis in Velp.


De locatie van deze dag in Velp

Ons team van vandaag bestaat uit fotografe Anja, styliste Nanouk, Art Director Pieter, modellen Sjak en Juliette, visagiste Stephanie en Linda, Rudi en ikzelf (Pauline) van IN.HOUSE. Een behoorlijk groot team dus! De vrachtwagen komt in de ochtend aanrijden met daarin de meubelen die vandaag in de spotlight komen te staan. Gezamenlijk kijken we welke ruimtes het meest geschikt zijn voor het maken van de mooiste foto’s. Dit huis heeft zo veel mogelijkheden dat de eerste bank al snel op zijn plek staat, en de styliste aan het werk kan met de styling van de bank en de rest van de kamer. Het is altijd weer een mooi moment als een nieuwe bank helemaal mooi gestyled klaar staat voor de foto. In het juiste interieur komt de bank pas echt tot zijn recht. Vandaag fotograferen we in een redelijk klassiek pand, en het is dan juist mooi om hier onze moderne nieuwe hoekbank Lorani te fotograferen in deze klassieke omgeving.


Het lossen van de vrachtwagen

Op één dag fotograferen we meestal vier verschillende meubelen. Dat betekend dat we per meubel een nieuwe set op moeten bouwen op de locatie. Zodra we het juiste plaatje geschoten hebben begint het afbreken van de set, en het opbouwen van de nieuwe set. Om niet vier keer dezelfde foto te krijgen gebruiken we hiervoor verschillende ruimtes in de locatie die we voor deze dag ter beschikking hebben. Gelukkig zijn er in het huis van vandaag meer dan genoeg mooie hoekjes en kamers waar we de foto’s kunnen nemen.


Nanouk is bezig met de styling van de eerste set

Het is altijd een gezellige dag zo met zijn allen op locatie. We lunchen met zijn allen gezamenlijk in de keuken. Ondertussen bouwen sjouwen de mannen van het transport bedrijf de meubelen die al gefotografeerd zijn de vrachtwagen weer in en komt de volgende bank in de kamer te staan. Dat betekend wel dat ik met mijn laptop verschillende keren moet verkassen terwijl ik deze blog schrijf. Nu sta ik te typen aan het aanrecht, omdat de tafel in de keuken nu in gebruik is voor de lunch.

Na de lunch gaan we voor een nieuwe setting, en een nieuwe bank. Model Sjak neemt plaats op de bank, en de salontafel wordt door Nanouk, de styliste, gevuld met een flesje drinken en een bakje nootjes. De twee honden die in dit huis wonen (Buurman en Billy) vinden dit zo interessant dat ze even komen kijken. Dit levert zo’n leuk beeld op dat we ter plekke besluiten ze een rol te geven in het volgende beeld dat we gaan fotograferen. Het is altijd improviseren op locatie, en hier worden vaak spontaan de leukste foto’s geboren.


Buurman en Billy

Binnenkort zullen de foto’s die we vandaag hebben gemaakt te zien zijn op de website van IN.HOUSE en in onze folders en woonmagazine. Ik ben heel benieuwd naar de reacties!


De visagiste maakt de modellen nog mooier


Lekkere hapjes


Verschillende camera standpunten worden geprobeerd