Een botanisch interieur zonder groene vingers

De botanische trend in huis is een blijvertje. Planten zijn onmisbaar en op Pinterest en Instagram zie je overal interieurs inclusief urban jungle voorbij komen. Wil je wel die botanische look in huis, maar heb je geen ruimte voor alle bijbehorende planten? Of heb je misschien niet zulke groene vingers? Geen nood, want de fijne botanische sfeer creëer je ook met deze andere elementen.

 Accessoires

Groene muur

Misschien voor de hand liggend, maar wel uiterst effectief: een groene wand in huis. De kleur groen geeft meteen een natuurlijke sfeer en past perfect in de botanische trend. Kies voor een vergrijsd groene tint in een poedermatte verf of juist voor een diepe mosgroene tint. Een hele muur iets te heftig naar je smaak? Ga dan voor een lambrisering en verf de onderste helft van je muur in een toffe groene tint. 

 Captona

Rotan

Rotan is hét materiaal dat bij uitstek past in een botanisch interieur. Het combineert ook perfect met andere stijlen en materialen en voegt direct een natuurlijk element toe. Een rotan bijzettafeltje of een handige mand zijn kleine items die een botanische touch kunnen geven. Heb je nog wat ruimte in je zithoek over? Ga dan voor een rotan stoeltje. Via marktplaats zijn deze volop te vinden en door de open structuur blijft je interieur toch luchtig ogen. 

 By BooBy Boo

Jute vloerkleed

Een vloerkleed gemaakt van jute of ander stoer materiaal doet het goed in een botanisch interieur. Het geeft je vloer een fijn botanisch tintje. Ook als je  niet zo weg bent van hele kleurrijke vloerkleden, is dit ideaal. Toch de sfeer van een vloerkleed, maar met een neutrale look. Nog een voordeel: het is een stuk makkelijker schoonmaken dan een hoogpolig tapijt. 

By Boo

Manden

In een botanisch interieur zie je veel manden terugkomen van verschillende natuurlijke materialen. Gebruik ze bijvoorbeeld als plantenpot of berg er wat fijne plaids in op. Ook handig voor die kleine rommeltjes in huis die altijd op de eettafel slingeren. Zet er een mandje neer (desnoods met deksel) en gooi daar die rommeltjes in. Ziet er een stuk gezelliger uit en je raakt dingen minder snel kwijt. 

By Boo 

Dierenaccessoires

Om deze trend kunnen we ook al een tijdje niet meer heen: de dierentrend in huis. In een botanisch interieur kun je gaan voor een mooi gewei op een standaard of gewoon een simpel beeldje. Houd het subtiel met een neutraal zwart dierenbeeld of pak flink uit met een XL keramieken tijger. De keuze is aan jou. 

Lerona Danti 

Natuur aan de muur

In een botanisch interieur zie je veel posters terugkomen met plantenprints. Om de natuur nog meer in huis te halen, kun je ook gaan voor een wandkleed. Zo zie je de grote zeegras wandkleden steeds meer terug in huis. Macramé wandhangers zijn ook een goede optie. Als je kiest voor een macramé wandkleed aan een stoere verweerde tak, ben je verzekerd van een echte eyecatcher. 

 Silvana