Inrichten eetkamer

Bij een eetkamer denk je meteen aan een grote eettafel met bijpassende stoelen. Maar een eetkamer is meer dan dat! Hier kom je na een drukke dag tot ontspanning met een lekkere maaltijd. Het is ook dé plek in huis om samen met familie en vrienden aan te schuiven voor een heerlijk diner. Natuurlijk is het belangrijk dat de eetkamer aansluit bij de rest van je interieur, bovendien lopen de eetkamer en woonkamer vaak in elkaar over.

Eettafel; de juiste tafel kiezen

Eetkamertafels zijn er in veel verschillende soorten en maten, wij begrijpen dat het lastig kan zijn om de juiste tafel uit te kiezen. Er moet rekening gehouden worden met een aantal belangrijke aspecten. Hoe groot is de ruimte? Moet er plek zijn voor 2, 4, 6 of zelfs 8 personen aan tafel? En welke stijl past bij jouw inrichting?

Een grote ruimte met een te kleine tafel komt koud over en een kleine kamer met een te grote tafel is weer snel te vol. Meet dan ook eerst ruimte op, voordat je op zoek gaat naar een tafel. Eettafels zijn er in alle soorten en maten. Van uitschuifbare hightech tafels en moderne designtafels tot aan elegante houten modellen.

Eetkamer inrichten

De verlichting

In de eetkamer wil je sfeervol kunnen eten, maar ook bijvoorbeeld achter je laptop kunnen werken. Hiervoor is het handig om dimbare hanglampen boven de eettafel te gebruiken. Dit kan 1 hanglamp zijn met een grote lichtbundel of meerdere kleine hanglampen. Zorg ervoor dat de eetkamerlampen laag genoeg hangen, zodat je niet wordt verblind door het licht. Hou hiervoor 80 cm hoog vanaf het tafelblad aan. Plaats een dimmer op je hanglamp(en), zodat je elk moment kunt schakelen tussen sfeerverlichting en functionele verlichting.

Tips eetkamer

Kies goede eetstoelen

Het maakt niet uit of je van lang tafelen houdt of vaak snel even iets eet; het is altijd fijn om comfortabel aan tafel te zitten. Kies voor een eetkamerstoel die zowel mooi als comfortabel is. De eetkamerstoel Imperia heeft niet alleen een zacht zitvlak, maar ook een meeverend onderstel. Door het Buffalo leder en de rechte lijnen past deze stoel goed in een basic of industrieel interieur.

Weten waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe eetkamerstoelen? Lees dan onze blog! Bekijk ons assortiment online en bestel meteen of kom naar een van onze winkels. Je bent van harte welkom.

Tips eetkamer inrichten