Eetkamerstoelen kopen

Grote veranderingen in je interieur doe je nooit zonder er eerst goed over na te denken. Het is vaak toch een grote uitgave die je moet doen, daar wil je natuurlijk geen spijt van krijgen. Je interieur is iets waar je elke dag gebruik van maakt en dan wil je natuurlijk dat dit ook naar wens is. Bij het kopen van nieuwe meubelen houdt je altijd rekening met een aantal factoren. Denk hierbij niet alleen aan het comfort, maar ook aan de uitstraling waar ze over moeten beschikken.

Ben je van plan om nieuwe eetkamerstoelen aan te gaan schaffen, maar ben je bang dat je belangrijke aandachtspunten over het hoofd ziet? Lees dan snel verder, want wij hebben op een rijtje gezet waar je allemaal op moet letten!

Eetstoelen; het comfort

Tijdens het eten aan tafel wil je natuurlijk wel zo comfortabel mogelijk zitten. Het is dan ook noodzaak om voor aankoop proef te gaan zitten en de toekomstige eetstoelen uit te testen in de winkel. Voor het proefzitten zijn nog een aantal factoren om rekening mee te houden. Zo is voor de meest ideale zithouding verplicht dat je rug altijd tegen de rugleuning van de stoel leunt.

Daarnaast is het belangrijk dat het zitvlak van de eetstoel zich bij de knieschijf bevindt en het moet mogelijk zijn om je voeten recht op de grond te kunnen zetten. Op deze manier realiseer je de meest comfortabele zithouding die je maar graag zal aanhouden.

Eetstoel of armstoel?

Naast het zitcomfort van de stoel is het volgende om over na te denken of je een eetstoel met of zonder armleuning zou willen hebben. Er zijn modellen uit de IN.HOUSE collectie waar het mogelijk is om te combineren tussen beide, omdat het model in beide uitvoeringen verkrijgbaar is.

Als je kiest voor de armstoel, dan is het wel van belang dat je rekening houdt met de hoogte van de armleuning, of deze wel onder je eettafel past. Is je eettafel niet hoog genoeg dan ben je automatisch aangewezen op de eetstoelen, dus zonder armleuning.

Uitstraling en comfort 

Naast het praktische en het comfort wil het oog natuurlijk ook wat! Een belangrijk onderdeel van de uitstraling is het materiaal waar de stoelen van gemaakt zijn. Heb je graag een luxe uitstraling, ga dan voor lederen stoelen. Heb je kinderen? Dan is een kunststof dan misschien praktischer dan een stoffen stoel.

Wil je liever een warme uitstraling creëren? Kies dan voor hout! Kom langs in onze woonwinkel en laat je verrassen door ons assortiment eetstoelen. Tot ziens bij IN.HOUSE!

Eetkamerstoelen kopen