Fris je interieur op met deze kleuren

Een nieuwe woning, een nieuw begin. Ben je toe aan iets nieuws in huis? Een verhuizing is het perfecte moment om je interieur eens op te frissen. Door het gebruik van verschillende kleuren creëer je de juiste sfeer in je (nieuwe) woning. Benieuwd naar de effecten van kleuren in je interieur?

Verschillende tinten blauw

De blauwe kleur is populair bij zowel mannen als vrouwen. De kleur is daarom overal in het huis toe te passen. Houd je van een koele, kalmerende en neutrale kleur? Dan is blauw de juiste kleur voor jou. Blauw heeft verschillende soorten tinten, waardoor je alle kanten op kunt.

Bij een babykamer wordt veel gebruik gemaakt van babyblauw. Blauw denim kennen wij vooral van de jeans, maar is ook uitstekend te combineren met accessoires van goud of koper. Ga je voor een iets donkerdere kleur, kies dan kobaltblauw. Deze tint zorgt voor een rustige sfeer in huis.

Fris je interieur op met deze kleuren

De kleur van de liefde

De warme en liefdevolle kleur rood is een opvallende kleur met een sterk karakter. Durf jij het aan om deze kleur in je interieur te gebruiken? De beste ruimtes in huis om rood te gebruiken zijn de werkkamer en keuken, omdat hier vaak actie plaatsvindt en de rode kleur energie stimuleert. Kleur niet gelijk je hele woning rood, maar vindt de juiste balans. Door de opvallende kleur is het slim om met rode accenten en accessoires te werken.

Fris je interieur op met deze kleuren

De natuur in huis

Groen is de kleur van de natuur. Groen ontspant het zenuwstelsel en heeft een kalmerende en rustgevende werking, waardoor je een ontspannen sfeer creëert. De meest geschikte kleur voor in de slaapkamer dus! Ben je op zoek naar een kleur die het gevoel van de natuur voor je in huis kan halen? Verschillende tinten groen zijn dan de beste optie. Combineer de kleur met groene planten om het helemaal af te maken.

Naast groen is bruin ook een kleur die je veel terugvindt in de natuur. Bruin is namelijk de kleur van hout en aarde. Met deze kleur kun je veel verschillende kanten op. Door bruin in je interieur te verwerken kun je een oudere en authentieke uitstraling creëren. Wil je dit niet? Maak je geen zorgen, door het juiste gebruik van deze kleur kun je ook een stijlvolle, warme en natuurlijke sfeer creëren.

Fris je interieur op met deze kleuren