Geglaceerde worteltjes

Met limoen, honing en bieslook doe je eens iets heel anders met wortel!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 600 g Parijse worteltjes (zak 300 g)
  • • 1 limoen
  • • 20 g ongezouten boter (of margarine)
  • • 4 el schenkhoning
  • • 2½ g verse bieslook

Bereiden:

  • 1. Kook de worteltjes 4 min. Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  • 2. Giet de worteltjes af in een vergiet. Zet de lege pan weer op laag vuur en smelt de boter. Voeg de worteltjes toe en bak 1 min. op hoog vuur mee. Voeg de honing, het limoensap en -rasp toe en bak al omscheppend 3 min. mee.
  • 3. Snijd de bieslook fijn en schep door de worteltjes en serveer direct.
Geglaceerde worteltjes

Bron: Albert Heijn