Gemakkelijke tips om je woonkamer een opknapbeurt te geven

Met enthousiasme en creativiteit zorgen we ervoor dat alle woonwinkels van IN.HOUSE tot in de puntjes verzorgd en gestyled zijn. Dan moeten we natuurlijk ook naar de trends kijken. In dit artikel helpen wij je een eindje op weg om je woonkamer met deze gemakkelijke tips een opknapbeurt te geven.

Je wilt je woonkamer een opknapbeurt geven, maar je wilt er ook weer niet te veel geld aan uit geven. Dat kan, hieronder vind je een aantal tips waarmee je jouw woonkamer makkelijk en snel en opknapbeurt kunt geven. En het hoeft niet veel geld te kosten!

Meubels opknappen: geef je woonkamer een nieuw gezicht

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om nieuwe meubelen te kopen. Dit is meestal ook een hele uitgave. Een goedkopere oplossing is om je huidige meubelen een opfrisbeurt te geven. Zo kun je jouw kast of dressoir schuren en in een nieuwe kleur verven. Of breng een nieuw stofje aan op je ‘oude’ stoelen. Zo geef je jouw woonkamer direct een nieuw gezicht.

Wanddecoratie voor een nieuwe look

Geen zin of tijd om je meubels van een nieuwe look te voorzien? Dan kun je de kamer ook een nieuwe look geven door te kiezen voor wanddecoratie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen voor één grote poster of een schilderij aan de muur. Je kunt ook voor een speelsere indeling kiezen met meerdere lijstjes aan de muur. Zo krijgt je muur een nieuwe indeling en stijl en zo ook je woonkamer.

Geef de muur een nieuwe kleur

Heeft jouw woonkamer ook alleen maar witte muren? Geef één wand eens een andere kleur. Dit resulteert gelijk in een andere uitstraling van jouw woonkamer. Je kunt ervoor kiezen om het rustig te houden door te kiezen voor een grijstint of een beigetint. Je kunt ook kiezen voor een frisse, felle kleur. Hier kunt je dan ook nog kiezen om maar een deel van de muur te kleuren. Wil je het extremer aanpakken? Geef dan je muur een speciaal effect door deze af te werken met hout of met grof metselwerk.

Woonkamer herindelen?

Liever niets aan de muur? Ook dan kun je nog steeds je woonkamer een opknapbeurt geven. Dit kan geheel gratis! Kijk eens of jij je woonkamer kunt herindelen. Kun je de eethoek omdraaien met de zithoek? Of kun je de bank en de kasten wisselen, zodat de televisie net aan de andere kant van de kamer komt te staan.

We doen het bijna allemaal, maar een bank hoeft niet tegen een muur te staan. Deze kun je ook deels de kamer in laten komen, of langs bijvoorbeeld het raam zetten. Zo kan een kast ook wel eens als een roomdivider dienen of misschien kun je de eettafel een kwartslag draaien.

Woonaccessoires vervangen

Als laatste kun je ook nog je accessoires vervangen. Deze kunnen er zeker voor zorgen dat je woonkamer er helemaal anders uit komt te zien. Zo kun je nieuwe plantjes toevoegen aan je interieur. Niet van die groene vingers? Dan zijn cactussen misschien iets voor jou. Of misschien toch liever een mooi dienblad met kaarsen en vaasjes om sfeer te creëren in huis. Het kan allemaal, met welke tip ga jij jouw woonkamer opknappen?