Gloeilampen

Gloeilampen, je hebt ze in verschillende kleuren en maten. Daarnaast zijn ze ook nog eens gezellig en geven ze warm licht. Tegenwoordig mogen de gewone gloeilampen in Nederland niet meer verkocht worden. Gelukkig is er wel een mooie oplossing voor gekomen: retro gloeilampen. De gloeilamp van vroeger, met hetzelfde gezellige licht en dezelfde uitstraling, maar dan wel energiezuinig!

Waarom gloeilampen?

Hij is al sinds 2009 verboden in ons land: de ouderwetse vertrouwde gloeilamp. Gloeilampen hadden een aantal nadelen waardoor ze dus niet meer verkocht moge worden. Een van de nadelen is dat hij slecht voor het milieu is en maar heel weinig licht oplevert. Je vraagt je nu natuurlijk af waarom we nog zouden kiezen voor de groeilamp? Omdat ze gewoonweg erg mooi zijn. Zeker in industriële en retro woonstijlen passen gloeilampen veel beter dan de moderne LED-lampen.

Gloeilampen

Retro lampen: haal die goede oude tijd in huis!

Met een retro lamp herleef je vroegere tijden. Bij het ontwerp van deze lampen werd teruggegrepen naar producten en ontwerpen uit het verleden. Zo zie je in sommige vintage lampen duidelijk de invloed van de jaren zeventig. Andere lampen zijn juist vormgegeven naar het voorbeeld van verlichting uit de jaren vijftig of zestig. Ben jij dol op retro design? Door nieuw en vintage met elkaar te combineren maak je je interieur persoonlijk.

Lamp

Warm & knus!

De gloeilamp geeft het mooiste licht dat er is, dat vinden wij nog steeds. Ook een halogeenspotje geeft prima sfeervol licht, vooral als deze gedimd worden. Het bijna oranje licht van een gedimde gloei- of halogeenlamp is haast niet te evenaren met het kunstmatige licht van een LED-lamp. Of toch wel?

De retro gloeilampen doen dat echter wel: het licht is exact hetzelfde en ook de look van de lamp is perfect! Ideaal dus om je huis knus en warm te verlichten met deze retro gloeilampen. De voordelen van de gloeilamp en de LED-lamp samen: dat is de retro gloeilamp.

Verlichting