Hanglampen: perfect voor elke ruimte

Verlichting in huis is enerzijds functioneel en anderzijds zorgt het ook voor een flink portie sfeer in huis. De hanglamp zie je het meest boven de eettafel, maar ook in andere ruimtes komt deze lamp perfect tot zijn recht. Denk dan bijvoorbeeld aan de hal, slaapkamer of woonkamer. In deze blog geven we je inspiratie en tips.

Hanglamp in de hal

De hal is een ruimte in huis die qua styling vaak wordt overgeslagen. Desondanks kun je met een aantal simpele items de hal opleuken. Denk hierbij ook eens aan een mooie hanglamp. Vergeet de plafonnière en ga voor een hanglamp als eyecatcher.

Zeker in de hal is het erg prettig om voldoende licht te hebben, daarom is het verstandig om te kiezen voor een lamp te kiezen waarbij de lampenkap aan de onderkant open is. Houdt daarnaast rekening met de hoogte waarop je de lamp ophangt. Je wilt natuurlijk niet dat je visite hun hoofd stoot als je ze binnen laat.

Hanglampen: perfect voor elke ruimte

Hanglamp in de slaapkamer

In de slaapkamer kun je op verschillende plekken een hanglamp ophangen. Meestal wordt er voor een slaapkamer gekozen voor een plafonnière in het midden van de kamer. Naast de plafonnière staat er vaak op het nachtkastje een lampje. Je kunt ook kiezen voor een mooi klein hanglampje als vervanger voor het lampje op het nachtkastje. Wel is dan aan te raden om een lamp met dimmer te gebruiken.

Hanglampen: perfect voor elke ruimte

Hanglamp in de woonkamer

Een hanglamp in de woonkamer kan heel goed. Door de verschillende soorten hanglampen is dit ook heel goed mogelijk. De meeste vinden het belangrijk dat de woonkamer wel ruimtelijk blijft ogen. In dit geval kun je kiezen voor een hanglamp die opengewerkt is of voor een minimalistische hanglamp met een peertje. Zo wordt je zicht niet geblokkeerd door de lamp en blijft het geheel ruimtelijk.

Hanglampen: perfect voor elke ruimte