Herfst stoofpotje

Boerenkool alleen door de stamppot? Nee hoor! Maak in 25 minuten een stoof van boerenkool, speklapjes en winterpeen!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 450 g diepvries boerenkool
  • • 300 g Provençaals gekruide runderreepjes
  • • 250 g speklapjes à la minute
  • • 2 el zonnebloemolie
  • • 700 g koelverse aardappelschijfjes
  • • 1 dl rode wijn
  • • 400 ml kraanwater
  • • 1 vleesbouillontablet
  • • 500 g winterpeen

Bereiden:

  • 1. Boerenkool bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • 2. Verhit de olie in een braadpan. Snijd de speklapjes in grove stukken en bak in ca. 5 min. krokant. Voeg runderreepjes toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de aardappelschijfjes, wijn, het water en de bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook.
  • 3. Maak de winterwortels schoon en snijd in blokjes. Voeg de peen aan het vlees toe en laat ca. 5 min. zachtjes sudderen. Voeg de boerenkool toe en breng op smaak zout en peper.
Herfst stoofpotje

Bron: Albert Heijn