Hete bliksem van 2 soorten appels

De geheime ingrediënten van een goede hete bliksem: aardappel, 2 soorten appels en uien!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 1 kg kruimige aardappel
  • • 3 witte uien
  • • 3 Goudrenet appels (of andere friszure appel)
  • • 1 rookworst (AH Biologisch)
  • • 2 Jazz appels (of andere zoete stevige appel)
  • • 30 g ongezouten boter (of margarine)
  • • 75 ml halfvolle melk
  • • 4 el grove Zaanse mosterd

Bereiden:

  • 1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en snipper de uien grof. Schil de goudrenetten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Doe de aardappelen, ui en stukjes goudrenet in een pan en giet er zo veel water over dat alles net onder staat. Bestrooi eventueel met zout en breng aan de kook. Laat in ca. 20 min. gaar worden.
  • 2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zoete appels in blokjes van een ½ cm.
  • 3. Giet de aardappelen af en voeg de boter en melk toe. Stamp fijn met de pureestamper en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep ⅔ van de zoete appels erdoor en verdeel de rest erover. Leg de rookworst erop en serveer met de mosterd. Lekker met uitgebakken spekjes.
Hete bliksem van 2 soorten appels

Bron: Albert Heijn