Houden van hout

Hout is een van onze favoriete natuurlijke materialen. Je kunt het op allerlei manieren toepassen in je interieur. Door middel van details, maar ook door verschillende meubels. Omdat hout een warm karakter heeft, kun je het het beste combineren met wat koelere tinten en materialen.

Interieur & hout: stoer en sfeervol

Hout is stoer, geeft sfeer en combineert goed met bijna alle kleuren. Je kunt spelen met de hoeveelheid hout en diverse houtsoorten. De trend natuurlijk wonen is op dit moment ook helemaal hot, hierin vallen voornamelijk de houten meubelen en accessoires op! Het mooiste is om verschillende houtsoorten en natuurlijke materialen bij elkaar te brengen. Hoeveel hout je toevoegt aan je interieur bepaal je helemaal zelf!

hout accessoires eettafel kasten stoelen

Houtsoorten combineren

Het combineren van verschillende houtsoorten werkt heel goed. Want wist je dat het tegenwoordig helemaal niet meer uitmaakt dat het hout van kleur verschilt. Om het meubel nog meer uitstraling te geven is het prachtig om het hout te combineren met bijvoorbeeld touw, kurk, riet of bamboe.

Hout heeft een stoere en matte uitstraling maar door het te combineren met glazen items zorg je voor iets meer sprankeling en luchtigheid. Het is dan ook prachtig om houtsoorten te combineren met bijvoorbeeld glazen stolpen, flessen, vazen en lampen. Als je ervoor kiest om veel hout in je interieur dan is het wel belangrijk dat je basis rustig houdt. Kies hiervoor dus voor neutrale, lichte tinten op de muren en zorg er ook voor dat je bank een rustige kleur heeft.

hout eettafel kasten stoelen

Laat je inspireren door onze meubelen en accessoires

Ben je helemaal klaar om hout toe te voegen in jouw interieur? Snuffel online gerust even door onze woonspullen of kom gezellig naar één van onze winkels en laat je inspireren.

Tip: Je kunt ook gratis een afspraak maken met een van onze stylistes!