Indiase curry kokossoep

Combineer de basisingrediënten voor curry met kokosmelk en bouillon: voilà, een heerlijke maaltijdsoep!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 1½ ui
  • • 1½ cm verse gember
  • • 200 g vastkokende aardappelen
  • • 1 aubergine
  • • 300 g kipdijfilet
  • • 5 el arachideolie
  • • 2 el kruidenpasta mild curry
  • • 700 ml kraanwater
  • • 200 g tomatenblokjes
  • • 400 ml kokosmelk
  • • 1 kippenbouillontablet
  • • 125 g diepvries tuinerwten
  • • 280 g naanbroden knoflook & koriander

Bereiden:

  • 1. Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipdijfilet in reepjes.
  • 2. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord.
  • 3. Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.
  • 4. Voeg het water, tomatenblokjes, kokosmelk en het bouillontablet toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en aubergineblokjes toe. Roer af en toe.
  • 5. Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de currykokossoep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de naans.
Marokkaanse kip met abrikozen

Bron: Albert Heijn