Industrieel Vintage

Industrieel Vintage Deze meubels hebben karakter en historie. In deze woonstijl draait het om stoere en industriële meubels, die een verweerd karakter hebben of geïnspireerd zijn op meubels van vroeger. Kleur speelt een ondergeschikte rol, net als accessoires. Maak kennis met de woonstijl Industrieel & Vintage.

Vintage interieur & Retro

Een Vintage interieur gecombineerd met industrieel geven je interieur warmte en karakter. De woontrend Vintage & Retro zie je niet alleen in de woonbladen, maar ook bij IN.HOUSE. Eigenlijk is het een complete woonstijl geworden. Stoere, robuuste materialen zoals metaal en geborsteld hout doen het ontzettend goed met bijvoorbeeld cognackleurig leder zoals de fauteuil Dani of de relaxfauteuil Thomas.

vintage wonen woontrend banken fauteuils stoelen

Iedereen heeft wel een oud item in huis, dit item kun je perfect combineren met stoere industriële items. Heb je geen oude spullen? Wat je tegenwoordig ook veel tegenkomt zijn nieuwe spullen in een oud jasje. Het lijkt alsof het heel oud is maar het komt gewoon nieuw uit de winkel ;), Deze trend is eenvoudig toe te passen in je woonkamer, slaapkamer, keuken of iedere andere ruimte in huis!

Industrieel wonen: Kleuren en materialen

De woontrend Industrieel Vintage herken je onmiddellijk aan de stoere materialen, maar ook zeker aan de donkere kleuren. In deze trend kom je de volgende kleuren en materialen veel tegen: bruin, brons, cognac, grijs, zwart, metaal, hout, rotan, grove stoffen, linnen.

Industrieel Vintage is een woontrend die je op zich in elk interieur kunt combineren. Tip: De woontrend Scandinavisch wonen kun je perfect met elkaar combineren.

vintage wonen woontrend banken fauteuils stoelen

Subtiele of extreme vintage inrichting?

Je kunt er bij deze woontrend voor kiezen om heb subtiel of juist extreem door te voeren. Spreekt deze trend je wel aan, maar wil je het niet te extreem doorvoeren in je interieur? Kies dan voor een paar eyecatchers. Ga bijvoorbeeld voor een vintage lamp of voor een vintage fauteuil met grove sierkussens. Wil je graag het extreme? Kies voor je inrichting dan stoere meubelen. Zorg er wel voor dat je de inrichting niet te druk maakt, laat ruimte over voor een zekere ‘leegheid’ en maak goed gebruik van een natuurlijke lichtinval op speel met stoere verlichting.