Lenneke Kuijken

Vandaag geven we het woord aan Lenneke Kuijken. Lenneke is de huisstylisten van IN.HOUSE. Zij houdt zich voor IN.HOUSE bezig met de inrichting van de winkels & studio’s, zodat alles er tiptop uit komt te zien.

Afgelopen week (4 t/m 9 april) was het de design week in Milaan - de jaarlijkse internationale meubelbeurs. Ik ben hier samen met mijn collega Nieke naartoe geweest om de trends op interieur, design & styling te spotten. Gedurende onze trip in Milaan hebben we volop inspiratie opgedaan. Zowel op de beurs als in de stad is het een waar design en interieur walhalla.

Onze reis startte bij een leverancier van plaatmaterialen. Hier hebben we een rondleiding door de fabriek gekregen en hebben we de nieuwste designs en trends mogen bewonderen in de fantastische showroom.

Hollands design in Milaan

Onze reis vervolgde naar Masterly – The Dutch in Milan in het Palazzo. Hier presenteren Nederlandse ontwerpers, ambachtelijke producerende bedrijven, ontwerpbureaus en collectieven zich in het centrum van Milaan. Hier hebben we onder andere Dutch Design bekeken en hebben nog veel fantastisch mooie stands en inspirerende producten mogen bewonderen.

Zona Tortona was de volgende locatie in onze reis, hier was het ook weer geweldig. Kleine gezellige straatjes vol groen, muziek en eetgelegenheden. Kleine design shops en de luxueuze showroom van Moooi was een waar hoogtepunt.

Volop inspiratie voor nieuwe interieur ideeën

Uiteindelijk hebben we onze reis vervolgd naar de beurs Isaloni. Daar stonden we oog in oog met de gigantische stands van grote merken, die enorm uitgepakt hadden in het ontwerp en design van hun stand. Zij gebruikte verschillende thema’s die volledig waren uitgewerkt tot en met de styling.

Wat we wederom veel zagen van de Urban Green trend en de luxe velvet stoffen in warme kleuren, gecombineerd met gouden accenten. Extra opvallend waren de vele bloem printen die overal in terug te zien zijn. Maar ook de pastelkleuren zijn nog helemaal hip!

Last but not least kwam Brera Design District aan bod. Zowel grote merken als kleine designers opende hun deuren om al het moois te showen.

Kortom we hebben enorm veel inspiratie opgedaan in een geweldig sfeervolle omgeving en vele nieuwigheden mogen zien. Om het extra aangenaam te maken hebben we uiteraard ook heerlijk gegeten en gedronken in de echte Italiaanse restaurantjes die snappen wat design betekend.

Ciao!