Inspiratie voor de vitrinekast

Vitrinekasten, ze zijn er in allerlei vormen en maten. Van lang en smal tot groots met meerdere glazen deuren: voor ieder huis is er wel een geschikt exemplaar. Vooraf is het goed om te bepalen voor welk doel je de kast wilt gebruiken: ben je op zoek naar functionele opbergruimte of wil je de kast vooral gebruiken voor het creëren van een mooie styling? In deze blog geven we je een aantal voorbeelden als inspiratie!

Perfect voor servies

Een vitrinekast met glazen deuren is perfect voor servies en daarom een must in de keuken of woonkamer. Als de deuren van glas zijn, is het verstandig om de kast heel bewust en netjes in te richten. Geef alles een vast plekje en ga alleen voor servies dat gezien mag worden. Let goed op kleuren en zorg voor enkele items die in het oog springen. Zo’n kast vraagt om de nodige styling, maar het is absoluut dé blikvanger in huis!

Inspiratie voor de vitrinekast

Tentoonstelling van je mooiste spullen

Naast servies kun je er ook je mooiste spulletjes in kwijt. Groen in huis is op dit moment helemaal de trend; planten in en op de kast mogen dan ook niet ontbreken. Denk verder aan mooie boeken of tijdschriften, souvenirs van vakantie, dierbare herinneringen en ga zo maar door. Vergeet tot slot de styling óp de kast niet!

Inspiratie voor de vitrinekast

Geschikt voor elke ruimte in huis

Wie zegt dat een vitrinekast in de keuken of woonkamer hoort te staan? Vitrinekasten kunnen in het hele huis én daarbuiten een plekje krijgen. Natuurlijk moet je wel op het materiaal van de kast letten; is het bijvoorbeeld geschikt voor vochtige ruimtes? Open kasten met glas staan ook prachtig in de badkamer, maar ook onder de overkapping in de tuin. Een leuk plekje voor planten die van warmte houden!

Inspiratie voor de vitrinekast