Inspiratie voor een warm en minimalistisch interieur

Het draait om de kunst van het weglaten; hoe minimalistischer, hoe beter. Houd de basis rustig en laat simplistische designs de boventoon voeren. In dit artikel vind je inspiratie voor een warm en minimalistisch interieur.

Kan een warm en minimalistisch interieur samen gaan? Jazeker, dat kan! Hieronder geven we je een aantal tips om dit te kunnen realiseren.

Minimalistisch interieur: Ruimte is de basis

Kenmerkend voor een minimalistisch interieur is de ruimte. Een kamer lijkt een stuk groter en ruimer, wanneer deze minder vol staat. Daarnaast kun je meer ruimte creëren door ruimtes bij elkaar te betrekken, denk hierbij aan bijvoorbeeld een open keuken.

Warm interieur door licht

Warmte kun je in huis halen door gebruik te maken van sfeerverlichting. Een mooi voorbeeld hiervan is het gebruik van inbouwverlichting die een warme gloed geeft op de muur of in de kast. Zo heeft het IN.HOUSE woonprogramma Charly ingebouwde lampen die deze warmte creëert. Daarnaast kun je de kamer meer warmte geven door het gebruik van bijvoorbeeld kaarsen, of natuurlijk door gebruik te maken van een open haard.

Houten vloeren voor warme woonuitstraling

Geef je woonkamer een warme uitstraling met een parket vloer. Er zijn verschillende soorten parket te krijgen. Afhankelijk van hoe deze vloer geolied is, kan deze meer of minder warmte uitstralen. Wanneer is meer warmte in je interieur wilt creëren, is het verstandiger om te kiezen voor een grijs geoliede vloer. Hierdoor wordt de vloer iets donkerder dan bij een witte variant. Daarnaast is een grijs geoliede vloer winder geel dan een naturel geoliede vloer, waardoor deze je woonkamer meer warmte geeft.

Natuurlijk & aarde tinten

Het klinkt misschien saai en helemaal niet warm als je de woonkamer voornamelijk inricht met de kleuren wit en grijs. Maar deze kleuren kunnen er juist voor zorgen dat je meer warmte in het krijgt.

Less is more… Dat geldt ook voor de accessoires in je woonkamer. Je woonkamer wordt er ruimtelijker van wanneer hier minder ‘spullen’ in staan. Ook een fijn pluspunt, je huis lijkt hierdoor ook direct opgeruimd. Heb je wel veel spulletjes die je kwijt moet, kies dan voor gesloten meubelen, zo blijft je huis netjes, ruimtelijk en krijg je een strak minimalistisch interieur.