Zwitserse kaasfondue

De Zwitserse kaasfondue is werkelijk te makkelijk voor woorden maar een feest op tafel. Het recept voor een uitnodigende tafel voor onverwachte gasten. Een echte Zwitserse kaasfondue komt niet uit een pakje fonduekaas, maar maak je zelf van Gruyère en Emmentaler.

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 1 teen knoflook
  • • 400 ml droge witte wijn
  • • ½ el citroensap
  • • 300 g geraspte gruyère
  • • 300 g geraspte emmentaler
  • • 3 el maizena
  • • 4 el kirsch (slijter)
  • • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat

Bereiden:

  • 1. Halveer de knoflook en wrijf hiermee de fonduepan aan de binnenzijde in. Verwarm in een fonduepan de wijn en het citroensap tegen de kook aan op laag vuur. Roer met een houten lepel de geraspte kaas in gedeelten door de warme wijn, tot alle kaas gesmolten is.
  • 2. Roer in een kopje de maizena met de kirsch tot een glad papje. Meng het maizenapapje door de kaasfondue en laat de fondue al roerend binden. Breng op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) witte peper.
  • Combinatietip! Lekker met knapperig stokbrood.

Tip!

In plaats van een speciale kaasfonduepan van aardewerk (caquelon) kun je ook een kleine braadpan met dikke bodem gebruiken. Veeg de pan direct na de maaltijd schoon met keukenpapier, de kaasresten laten zich warm makkelijker verwijderen.

Zwitserse kaasfondue

Bron: Albert Heijn