Kerstkrans

Sluit het diner af met de klapper van het jaar. Wow-effect gegarandeerd!!

Recept voor 8 personen

Ingredienten:

  • • 1 citroen (schoongeboend)
  • • 5 middelgrote eieren
  • • 150 g fijne kristalsuiker
  • • 150 g poedersuiker
  • • 1 el maizena
  • • 250 g diepvries zomerfruit
  • • 200 g kersenjam in pot
  • • 250 ml verse slagroom
  • • 100 g Turkse yoghurt
  • • 75 g lemon curd
  • • 6 macarons
  • • 5 g verse munt

Bereiden:

  • 1. Verwarm de oven voor op 90 ºC. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn. Schenk het eiwit in de kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 personen), de citroenrasp en de kristalsuiker toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim en spatel door elkaar.
  • 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van 8 cm. Bak de meringues 4 uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.
  • 3. Verwarm ondertussen het zomerfruit en de jam in een steelpan tot het fruit is ontdooid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 4. Klop de slagroom stijf en spatel de Turkse yoghurt en lemon curd erdoor.
  • 5. Leg de meringues in een cirkel op de schaal. Schep de citroenyoghurt tussen de meringues. Verdeel de fruitcompote erover Verdeel de macarons erover. Haal de blaadjes munt van de takjes en verdeel over de krans.
Kerstkrans van meringue, citroenyoghurt & fruit

Bron: Albert Heijn