Tips kleine kamer

Heb jij in huis ook een kamer(s) waarvan je zou willen dat deze wat groter was? Niet iedereen heeft een huis die we voor onze fotoshoots gebruiken met zeeën van ruimte. Maar treur niet, we hebben wel tips om je kamer ruimer te laten lijken! Zo geniet jij binnenkort van je kamer die prachtig ruim oogt.

Ruimte groter lijken

Maak gebruik van spiegels

Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het zorgt ook dat je kamer groter lijkt. Dit komt doordat de spiegels veel licht vangen. Je kunt het beste gebruik maken van lange, verticale spiegels. Ze creëren een optisch effect. De beste plek om de spiegel op te hangen is tegenover een raam. Lukt dit niet, hang hem dan wel in de buurt van een raam.

Maak gebruik van je ramen

Zorg dat er zoveel mogelijk daglicht naar binnen kan komen. Ook als je geen grote raampartij in huis hebt, kun je door de kozijnen wit te schilderen een optisch bedrog creëren. Ook het gebruik van lichte gordijnen of vitrage helpt om de ruimte groter te laten lijken.

Kies de juiste verlichting

Voor het beste resultaat wil je natuurlijk zoveel mogelijk daglicht in de kamer hebben. Dit is niet altijd mogelijk. Dan kun je het licht in de kamer opvangen met kunstlicht. Hiervoor kun je het beste gebruik maken van verlichting die op diverse hoogtes geplaatst worden. Denk hier bijvoorbeeld aan een hanglamp aan het plafond, een lamp boven de eettafel en een vloerlamp of tafellamp net boven de grond. Door het niveauverschil laat je de kamer groter lijken.

Less is more

Het is de kunst om de ruimte niet vol te proppen met accessoires. Maak gebruik van een aantal grote meubelstukken zoals een bank, salontafel en dressoir. De trend van tegenwoordig is het gebruik van een set kleinere tafeltjes als salontafel. In een kleine ruimte is dit niet wenselijk, want het laat de ruimte kleiner lijken.

Sfeer

Gebruik lichte kleuren

Gebruik een kleurenpalet met vooral neutrale kleuren in plaats van donker of fel. Zet hierbij de vooroordelen die je misschien hebt aan de kant. Neutraal is geen eufemisme voor saai. Met of zonder accentuerende kleur, kunnen neutrale kleuren even opwindend zijn als ieder schema van de kleurcirkel, maar zij zorgen voor rust en sereniteit in het interieur en ons steeds drukkere leven.