Krokante zalmburgers met spinaziestamppot

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 1 kg kruimige aardappels
  • • 100 g cornflakes (verkruimeld)
  • • 1 cm verse gember (geschild en geraspt)
  • • 1 ei
  • • 500 g mager zalmgehakt
  • • 450 g tuinerwten (extra fijn (diepvries), ontdooid)
  • • 3 el olie
  • • 1 zak spinazie (300 g)
  • • 100 ml melk

Bereiden:

  • 1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar. Kneed de helft van de cornflakes, de gember en het ei door het zalmgehakt en kneed er vervolgens 100 g van de tuinerwten door. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen 8 burgers van. Druk de burgers zachtjes in de rest van de cornflakes, zodat ze rondom bedekt zijn.
  • 2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers op niet te hoog vuur in 10 minuten gaar en bruin. Keer regelmatig, want het cornflakeskorstje wordt snel te donker.
  • 3. Snijd de spinazie grof. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de melk tot een puree met de pureestamper. Roer de rest van de tuinerwten en de spinazie door de puree. Roer nog even om op laag vuur zodat alles goed warm is en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de krokante zalmburgers.
Krokante zalmburgers met spinaziestamppot

Bron: Albert Heijn