Kruit & Kramer

Vandaag geven we het woord aan de firma Kruit & Kramer, een familiebedrijf uit Groningen met jarenlange ervaring in wonen en tevens dealer van IN.HOUSE. Kruit & Kramer is 1913 gestart met een ijzerwarenwinkel en huishoudartikelen aan het Schoolpad in Musselkanaal. Kruit & Kramer al meer dan 100 jaar een betrouwbare specialist in wonen en slapen.

Even terug naar het begin van de geschiedenis over Kruit & Kramer. Hendrik J. Kruit, de overgrootvader van de huidige directeur Joop Kruit, opende op 7 juni 1913 samen met zijn vrouw Grietje Kruit-Kramer, een ijzerwarenwinkel. Zij was op dat moment hoog zwanger en 5 dagen na de opening werden ze ouders van hun eerste zoon, Jacob Kruit. Liefde voor retail en vakmanschap werd hier geboren én ontwikkeld.

Nog steeds zie je dat terug in onze woonwinkel. Familie is de rode draad door de geschiedenis van Kruit & Kramer. We zijn inmiddels al meer dan 100 jaar een familiebedrijf, niet alleen in naam, maar ook in het vele werk dat gedaan wordt. Samen werken we met alle collega's om iedere woonwens in vervulling te laten gaan. Dit is het tevens een van onze belangrijkste doelen: onze klanten helpen om mooier te wonen en beter te slapen. Samen met alle collega's maken we van ieder huis, een thuis.

Hoe we dat doen? Bij Kruit & Kramer leveren wij het totaalplaatje, te beginnen met de basis: 'vloeren, verf en gordijnen', via Decorette Groningen. Maar ook de aankleding van elke kamer is door middel van onze grote collectie banken, tafels, eetkamerstoelen, wandmeubels, dressoirs, bedden, linnenkasten en natuurlijk accessoires, geen enkel probleem. Met alle producten en kennis die we in huis hebben gaan we elke uitdaging aan. En voor hen die daar wat hulp bij nodig hebben staan onze woon- en slaapspecialisten klaar om te helpen met een passend interieur- en/of stylingsadvies. Desgewenst komen wij hiervoor graag bij u thuis.

Uiteindelijk is Kruit & Kramer gegroeid tot iets veel groters dan alleen een ijzerwarenwinkel met huishoudartikelen. Naast de IN.HOUSE collectie, die verkrijgbaar is in de vestiging van Kruit & Kramer in Groningen is er door de jaren heen gebouwd aan een stamboom met meerdere aftakkingen. Zo zijn de volgende winkels in de loop der tijd toegevoegd aan het bedrijf: Henders & Hazel/Xooon in Assen, Decorette Groningen, Pronto Wonen Groningen en Profijt Meubel in Groningen, Assen en Hoogeveen. Verschillende winkels om zoveel mogelijk mensen te helpen om mooier te wonen en beter te slapen. Voor iedere smaak en binnen elk budget.

Ook jij bent van harte welkom! Van maandag tot en met zaterdag, en op speciale koopzondagen, staan we voor jullie klaar! Kom zeker langs om een kijkje te nemen in ons familiebedrijf en vergeet ons niet te volgen via de diverse social-media kanalen!

Naast de IN.HOUSE collectie, die verkrijgbaar is in de vestiging van Kruit & Kramer in Groningen is er door de jaren heen gebouwd aan een stamboom met meerdere aftakkingen. Zo