Een leren fauteuil is een tijdloos meubelstuk dat al sinds jaar en dag niet meer weg te denken is uit menig woonkamer. Waar de leren fauteuil een tijdje een wat suffer imago had, is deze sinds enkele jaren weer helemaal "on trend" en kun je weer heerlijk relaxen in je zithoek. Wij vertellen je vandaag hoe je deze trendy fauteuil toepast in jouw woonkamer.

Leer in de zithoek

De eerste leren banken en fauteuils kwamen in de jaren 60 en 70 de woonkamers in. De decennia daarna bleef leer een veel gezien materiaal bij de uitvoering van banken en fauteuils. Toch was er tot recent een periode waarin leren fauteuils en banken juist als suf en ouderwets werden gezien en verdween deze trend. Met de opkomst van de industriële stijl in het interieur deed met name de leren fauteuil weer zijn intrede en dat is goed nieuws. Een leren fauteuil is namelijk niet alleen comfortabel en praktisch, de modellen van de huidige trend zijn ook nog eens erg mooi in je interieur.

Welke leren fauteuil kies je?

Voor welke leren fauteuil je gaat, is natuurlijk afhankelijk van je wensen en je woonstijl. Wil je ultiem kunnen ontspannen? Dan kun je gaan voor een leren relaxfauteuil. Zoek je meer een eyecatcher in je interieur? Ga dan voor een modern model met een stoer frame. Met name in een industrieel interieur is deze fauteuil helemaal op zijn plaats.

Onze favoriet? De cognackleurige leren fauteuil met zwart stalen frame. Deze geeft een stoer en robuust uiterlijk aan je zithoek. Je kunt hem prima combineren met een stoffen bank, dus je hoeft niet meteen voor een compleet leren zithoek te gaan. Juist het contrast tussen het stoere leer en een zachte stof is erg mooi en sfeervol.

Kies als het kan bij voorkeur voor echt leer. Dit is een natuurlijk materiaal met een robuust, maar ook warm uiterlijk. Je zult daarnaast zien dat je leren fauteuil in de loop van de tijd steeds mooier wordt. Het leer leeft en zal ook een doorleefd uiterlijk krijgen naarmate het materiaal ouder wordt en meer gebruikt wordt. Echt leer met een doorleefd uiterlijk past ook weer perfect in een industriële woonstijl. Liever een iets zachtere look? Denk dan eens aan een suède stoel. Ook kun je je leren fauteuil aankleden met een langharige schapenvacht, een grof gebreid kussen of een warm plaid om meer zachtheid in de zithoek aan te brengen.

Cognac leer combineren

Cognackleurig leer laat zich met veel tinten combineren. Je kunt het heel stoer houden door het te combineren met zwart en een accent in okergeel. Maar je kunt het ook vrouwelijk maken, door het te combineren met bijvoorbeeld oudroze tinten. Meer zin in een herfst-look? Ga dan voor warme terracotta en oranje kleuren. Cognac is een veelzijdige kleur die je ook makkelijk combineert met de meeste vloeren. Denk maar eens aan een houten vloer, maar ook aan een strakke grijze gietvloer.