Leuke dingen om te doen in de lente

Hallo lente! Met dat fijne zonnetje begint het bij ons te kriebelen. We krijgen zin om lekker naar buiten te gaan: dus trek je lentegarderobe uit de kast, maak de tuin gezellig of strijk neer op het terras. Er is zoveel te doen! Daarom hier een lijst met leuke dingen om te doen in de lente.

Terrasje pakken

Wat is er fijner dan een terrasje pakken als de eerste zonnestralen doorkomen? Niets toch! Gezellig met vrienden of familie wat drinken en genieten van het voorjaarszonnetje.

Je tuin een opfrisbeurt geven

Zodra het mooier weer wordt wil je natuurlijk dat je tuin er mooi bij ligt zodat je heerlijk buiten kunt genieten. Krokussen, narcissen en groene knoppen in de bomen. De natuur doet zijn best, maar écht groen is het nog niet. Geef je tuin, balkon of terras daarom nu vast meer kleur. Plaats potten en bakken met viooltjes of andere bloemen en maak het buiten weer gezellig. Vergeet ook niet te snoeien.

Lentegarderobe

Nieuw seizoen, nieuwe kleding! Die warme truien kunnen weer naar zolder. Snor je vrolijke lentejurkjes en -shirtjes maar op, want het kan weer! Nu is het moment om je lente- én zomergarderobe op orde te maken. Een goed excuus om te gaan shoppen.

Picknicken

Ga gezellig de natuur in om met vrienden of je gezin te gaan picknicken. In het bos of gewoon in het park. Picknickmand vullen en gaan!

Barbecueën

Er is toch niets gezelliger dan Barbecueën? Zodra het weer het toelaat kun je hem aansteken. Is het nog ietsje te fris, dan zorg je gewoon voor een paar dikke plaids. Met het lentezonnetje op je gezicht is dat puur genieten.

Dagje weg

In de zon is een dagje op stap gaan extra leuk. Bezoek een nieuwe stad, ga naar een pretpark of een dagje naar de dierentuin. Met het voorjaar, begint ook het festivalseizoen. De eerste foodfestivals, hippe marktjes en muziekevenementen komen er alweer aan.

Grote voorjaarschoonmaak

Oké, dit is misschien iets minder leuk om te doen. Maar het is harstikke fijn als je huis straks weer fris en opgeruimd is! Doe dingen die je niet meer gebruikt weg en maak alles blinkend schoon. Dweilen, badkamer poetsen en vergeet de ramen niet te lappen. Geef je huis gelijk een mini-makeover met een paar nieuwe kussens en accessoires. Maak het af met een vaas vol lentebloemen.