Lifehacks voor het schoonmaken in huis

Schoonmaken is vast niet één van je favoriete bezigheden. Zeker niet na een drukke werkweek of als het buiten 25 graden is. Gelukkig zijn er een aantal lifehacks te vinden, die het schoonmaken makkelijker en soms zelfs leuker maken. In deze blog delen we er een aantal met je.

Weg met stof op je lampenkap

Niets is zo vervelend als het stof dat je niet van je mooie lampenkappen kunt krijgen. Om deze wel te kunnen verwijderen kun je het beste gebruik maken van een papieren kledingborstel. Met een stofzuiger kun je namelijk meer stuk maken dan schoonmaken. Dat zou natuurlijk erg jammer zijn.

Lifehacks voor het schoonmaken in huis

Haren verwijderen van het tapijt

Last van haaruitval nu het koude weer in het land is? Of heb je huisdieren waarvan de haren in het tapijt blijven hangen? Om deze makkelijker te verwijderen kun je het beste gebruik maken van een trekker. Ja die je gebruikt om je ramen te zemen. Hiermee kun je namelijk haren van je tapijt trekken. Dit gaat makkelijker dan met een stofzuiger.

Lifehacks voor het schoonmaken in huis

(water)kringen uit hout halen

Ook last van kringen in je eettafel of salontafel? Deze kun je door het gebruik van een föhn uit je tafel laten verdwijnen. Het is daarna wel verstandig om je tafel te bewerken met (olijf)olie zodat hij niet uitdroogt.

Lifehacks voor het schoonmaken in huis

* Bij twijfel neem dan altijd contact op met één van onze winkels.