Linguine met kipgehaktballetjes

Pasta met een Mexicaanse twist!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 1 el jalapeñopeper in pot
  • • 15 g verse koriander
  • • 4 kipsaucijzen
  • • 2 el arachideolie
  • • 1 ui
  • • 2 rode puntpaprika's (variatie mogelijk)
  • • 1 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
  • • 400 g tomatenblokjes
  • • 300 g De Cecco Linguine n° 7 (pak 500 g)

Bereiden:

  • 1. Snijd de jalapeños en de steeltjes van de koriander fijn. Houd de blaadjes apart. Verwijder het vel van de saucijzen en meng het vlees met de fijngesneden jalapeños en koriandersteeltjes. Rol 20 balletjes van het vleesmengsel. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet in de pan.
  • 2. Snipper de ui. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees overdwars in dunne repen. Bak de ui, paprika en piccadillo in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de balletjes toe en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de linguine met de saus en garneer met de achtergehouden korianderblaadjes.
Linguine met kipgehaktballetjes

Bron: Albert Heijn