Marokkaanse kip met abrikozen

Specerijen en zoete ingrediënten heerlijk samen laten pruttelen. Van alleen de geur word je al happy!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 1 kg kipdrumsticks
  • • 6 el traditionele olijfolie
  • • 1 tl korianderzaad
  • • 2 uien
  • • 2 kaneelstokjes
  • • 250 ml kraanwater
  • • 12 gedroogde abrikozen zonder pit
  • • 3 el schenkhoning
  • • 500 g zoete aardappelen
  • • 300 g couscous

Bereiden:

  • 1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi de kip met vierseizoenenpeper en zout. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en braad de kip goudbruin aan. Plet het korianderzaad, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel of in een vijzel. Snipper de ui. Voeg de ui, kaneelstokjes en het korianderzaad toe en bak 3 min. Voeg het water, de abrikozen en honing toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Leg een deksel op de pan en stoof de kip 40 min.
  • 2. Was de aardappelen, halveer ze en leg ze op een bakplaat. Sprenkel de rest van de olie erover en bestrooi met peper en zout. Rooster 25 min. in de oven. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3. Haal de kip uit de saus. Kook het vocht in de pan nog 5 min. in tot een saus. Verdeel de couscous en de zoete aardappelen over de borden, schep de kip en de abrikozen erbij.
Marokkaanse kip met abrikozen

Bron: Albert Heijn