Ik hou van de dynamiek!

22-11-2017 13:37

Robert Meeks

Vandaag geven we het woord aan Robert Meeks, eigenaar van Meeks Meubelen in Vorden en Ruurlo. Vanaf 1978 werkte hij mee en inmiddels is hij eigenaar van Meek's meubelen in Vorden en Ruurlo.

'Ik hou van de dynamiek'

"Mijn vader gaf mij een boek mee naar school voor de onderwijzer. Daarin stond een overzicht van alle banken die hij maakte." Robert Meek werd al jong betrokken bij de verkoop van meubels. Vanaf 1978 werkte hij mee en inmiddels is hij eigenaar van Meek's meubelen in Vorden en Ruurlo.

"Mijn vader maakte door de week de banken, in het weekend bracht hij ze naar de klanten. De aanhanger vol en een bank op het dak, ik zie het nog voor mij. Ik krijg nog steeds de verhalen te horen van mensen die al bij mijn vader kochten. We zijn op dit moment druk met verbouwen en brengen delen van de oude fabriek zichtbaar terug in het interieur."

Aan de Ruurloseweg in Vorden staat Meek's meubelen, het gebouw is oorspronkelijk een fabriek uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Het systeemplafond heeft ruimte gemaakt voor de originele bakstenen wanden en het houten dak. De ijzeren dakconstructie geeft een industrieel tintje aan de showroom. Hier staan op 5000 vierkante meter banken, eethoeken, bedden, stoelen en relaxfauteuils. Robert: "Ik hou van de dynamiek van een winkel, het contact met klanten. Ik hecht erg aan kwaliteit. Er is een norm voor de kwaliteit van stof; de schaal van Martindale. Hoe hoger de score hoe beter de kwaliteit. We verkopen niets onder de 20.000 punten. Dan heb je het over stof die 5 tot 7 jaar goed blijft. In de winkel in Vorden ligt de nadruk op een landelijke stijl met een knipoog naar modern en klassiek en in Ruurlo staat de moderne collectie.

Goede service

We kiezen voor leveranciers met een goede service omdat we die zelf ook willen bieden. Ook na de garantieperiode komen we nog langs als er iets aan de hand is en kijken we hoe we dit kunnen oplossen. Onze servicemonteur krijgt regelmatig complimenten van onze klanten. Mijn vader sprong op de tafel als mensen naar de kwaliteit vroegen, ik vertel erover. Het mooiste compliment is dat klanten weer terugkomen. Het is te lang geleden dat ik een bank van mijn vader heb gezien. Misschien weet iemand er nog eentje te staan? De eerste bank die ik verkocht was aan mijn onderwijzer. Hij koos er eentje uit het boek dat ik meenam naar school."

Tekst & foto: Vizier op Bronckhorst