Meer daglicht en ruimte in huis!

Heb jij ook graag zoveel mogelijk licht in huis? Dat is niet voor niets! Licht geeft energie en dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Nu het voorjaar weer voor de deur staat is het sowieso weer makkelijker om veel licht in huis te hebben. Hieronder vind je een aantal tips om ook bij jou thuis meer licht te creëren. Heb jij het licht al gezien?

Tip 1: Kies voor lichte kleuren in huis

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar met lichte tinten op de muren en het plafond oogt een ruimte meteen een stuk ruimer, frisser en daardoor dus lichter. Denk nu niet dat je enige optie de kleur wit is. Er zijn namelijk zoveel zachte pastelkleuren dit je kunt gebruiken. Denk hierbij aan mint of poeder roze. Heb je toch de voorkeur voor een donkerdere tint? Zorg dan dat je een muur kiest die niet direct daglicht vangt. Donkere kleuren zullen namelijk eerder het licht absorberen dan lichte tinten.

Tip 2: Maak gebruik van spiegels

Het gebruik van spiegels is een eenvoudige manier om meer daglicht in huis te halen, maar ook om de ruimte groter te laten lijken. Dit kun je doen door de spiegels op strategische plekken in huis op te hangen of neer te zetten. Waar moet je rekening mee houden? Je moet ervoor zorgen dat de spiegel tegenover een raam hangt of staat, hierdoor reflecteer je het extra daglicht de ruimte in.

Tip 3: Maak een lichtplan

In sommige ruimtes moet je een beetje helpen en moet je gebruik maken van kunstlicht. Nu moet je niet direct denken aan grote en felle lampen, dit geeft juist het tegenovergestelde effect. Kies bijvoorbeeld voor een staande lamp en plaats deze op een strategische plek. Dit kan bijvoorbeeld onder de trap of in een hoek zijn. Richt het licht dan naar de muur en het plafond. Gebruik hiervoor zacht en indirect licht, wat als voordeel heeft dat harde schaduwen worden beperkt.