Minimalistisch interieur

Net als mensen zijn er ook verschillen in interieur. Zo houdt de een van drukte en veel accessoires, terwijl de andere zich beter kunnen vinden in het gezegde ‘less is more’. Val jij onder de laatste groep? Dan is een minimalistische interieur iets waar jij heel blij van zal worden.

Een minimalistisch interieur lijkt zo simpel, maar het kan toch lastig zijn om er niet gelijk een saaie boel van te maken. Daarom geven wij je een aantal tips zodat ook jij een minimalistisch interieur spannend kunt maken.

Carolina bank

Plan van aanpak

Voor je begint is het goed om te weten om een plan van aanpak te maken. Bedenk van te voren wat je graag zou willen veranderen. Zo heb je voor jezelf een overzicht. Pak daarnaast kamer voor kamer aan, zo blijf je overzicht houden van je ruimtes.

Neutrale kleuren

Natuurtinten en andere neutrale kleuren behouden het beste dat rustgevende gevoel dat bij een minimalistisch interieur past. Kies ui een kleurenpalet dat bestaat uit grijstinten, welke je goed kunt combineren met zwart en wit. Neutrale kleuren komen het beste tot zijn recht met natuurlijk licht. De ramen kun je dan ook het beste open en vrij houden. Dunne gordijnen met neutrale kleuren mogen wel, zolang je de ruimte maar licht houdt.

Essentiele meubelen

Als je een minimalistisch interieur wilt, moet je met de basis beginnen – en dat zijn je meubels. Laat alleen de essentiële items staan (maar bezuinig niet op comfort), zoals de hoekbank. Stapels met rommel en kabels zijn not done. Alleen de poten van je zorgvuldig uitgekozen meubelstukken mogen de vloer raken. Nu ben je al een heel eind richting dat prachtige minimalistische interieur. Vergeet ook je planken, open kasten en tafels niet. Een aantal accessoires mag je laten staan, maar onthoud: less is more.

Rana hoekbank

Maak van je huis ook echt een thuis

Strakke muren horen bij een minimalistisch interieur. Frutsels tegen de muur moet je verwijderen, maar je kunt wel een aantal kunstwerken, prints of andere schilderijen ophangen of op de grond laten staan. Alleen het hoognodige en je favoriete items mag je bewaren. Ruim al je kasten op en gooi wat je niet meer gebruikt weg, doneer of verkoop het. Dit doe je in elke ruimte.

Maak het natuurlijk ook persoonlijk, zorg ervoor dat jij je ook fijn voelt in deze ruimte en dat het meer een thuis wordt in plaats van alleen een mooie kamer.

Schilderij