Mosterdsoep

Klassieke combinatie: romige mosterdsoep met prei & ham!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 250 g champignons
  • • 2 el zonnebloemolie
  • • 150 g gesneden uien
  • • 300 g gesneden prei
  • • 1½ liter kraanwater
  • • 250 ml kraanwater
  • • 2 kippenbouillontabletten
  • • 215 g dijonmosterd
  • • 450 g koelverse kleine krieltjes
  • • 150 g coburgerham

Bereiden:

  • 1. Halveer de champignons. Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met de ui en ¾ van de prei 1 min. op hoog vuur.
  • 2. Voeg het aantal liter water toe, de bouillontabletten, mosterd en krieltjes toe en breng aan de kook. Kook 10 min. op middelhoog vuur.
  • 3. Snijd ondertussen de ham in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ham op hoog vuur in 3 min. krokant. Neem de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4. Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer. Bestrooi met de rest van de prei en ham.
Mosterdsoep met prei en ham

Bron: Albert Heijn