Nasi goreng

Nasi goreng zonder saté en atjar is natuurlijk geen nasi. Wij maken 'm in no time helemaal compleet!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 400 g witte snelkookrijst (variaties mogelijk)
  • • 2 diepvries saté ajam (à 6 stokjes)
  • • 500 g preien
  • • 1 rode paprika
  • • 4 el zonnebloemolie
  • • 150 g boemboe nasi goreng (doosje, vers)
  • • 200 g atjar tjampoer (pot)
  • • 60 g kroepoek

Bereiden:

  • 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de satè 15 min. in heet water.
  • 2. Maak de prei en paprika schoon. Snijd de prei in ringen en paprika in reepjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de groenten 3 min. Voeg de boemboe (voor nasi goreng) toe en bak al roerend 3 min. mee. Schep de gekookte rijst erdoor en laat de nasi door en door warm worden.
  • 3. Serveer de nasi met satéstokjes, atjar en kroepoek.
Snelle nasi goreng met saté en atjar

Bron: Albert Heijn