Tijd voor een nieuwe bank?

Het lijkt zo makkelijk. Je wilt een nieuwe bank, zoekt even online of loopt een woonwinkel in en je hebt je nieuwe favoriete meubelstuk te pakken. Helaas is niets minder waar. Een bank kopen is een lastige keuze én een grote investering. Met deze checklist wordt het (hopelijk!) iets makkelijker.

Waar wil je de bank voor gebruiken?

We willen allemaal een bank die perfect past bij ons interieur maar vergeet niet dat het ook praktisch moet zijn. Het is verstandig om vooraf goed inzichtelijk te hebben hoe de bank gebruikt wordt. Zit je veel op de bank of spendeer je je avonden liever aan de keukentafel? Hoeveel mensen moeten er op de bank passen? Wil je dat er genoeg plek is voor eventuele visite?

Tip!

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar koop alleen een bank die echt voldoet aan je behoeftes!

Waar wil je de bank plaatsten?

Een bank moet in de woonkamer én door de voordeur passen. Woon je in een appartement? Dan is het handig als de bank ook in de lift of door het trappengat kan. Meet dit goed op. In de winkel lijkt een bank vaak kleiner dan deze daadwerkelijk is. Bepaal van tevoren waar je de bank wilt plaatsen en of dit een logische plek is.

Tip!

Meet niet alleen of het past, maar leg ook kranten in de grootte van de bank neer, om te kijken of er nog voldoende loopruimte is.

Waar moet het zitcomfort aan voldoen?

Uitgebreid testen is een must! Ga in een winkel ongegeneerd op de bank zitten en liggen. Houd je van een steuntje in de rug, of wil je juist wegzakken in jouw ideale bank? Als je online een bank gaat aanschaffen, is het handig om eerst te vragen of de bank ook in een showroom te bekijken is.

Is de bank duurzaam?

Een bank is een flinke investering en je wilt dus het liefst dat deze lang meegaat. Vraag naar de vulling; waarvan is deze gemaakt en blijft deze lang stevig? Ga ook voor een bank met een stevig frame en een duurzame stof.

Hoe is de bank afgewerkt?

Een nieuwe bank moet natuurlijk goed bij je interieur en woonstijl passen. Wil jij graag een basic exemplaar? Ga voor een ingetogen kleur als grijs of donkerblauw in een wollen of canvas stof. Bij een industrieel interieur past een stoere, leren bank. Ga jij voor een eyecatcher? Kies dan voor een bank met een bijzonder tintje, bijvoorbeeld gemaakt van velours. Hoekbank Cevia heeft een krachtige maar galante uitstraling en is gemaakt van hoogwaardige materialen. De bank is verkrijgbaar in diverse soorten stof en leer.