Retro interieur

In een tijd van technologische en sociale ontwikkelingen is het helemaal niet vreemd dat men terug wil naar de dagen van vroeger. Toen je nog geen nutteloze zorgen had als het aantal likes op een Facebook- of Instagram post. Toen je nog eens op visite ging bij je oma en met haar een potje scrabble speelde.

Toen je tijdens avondjes met de familie nog echt met elkaar aan het praten was in plaats van elkaar grappige dingen liet zien op je smartphone. Wij willen jou van harte helpen met het terugbrengen van deze gevoelens met tips voor een nostalgische inrichting!

Retro inrichting

Retro lampen

Het is binnen een interieur natuurlijk zeer belangrijk dat je een ruimte voorziet van mooie sfeervolle lampen. Bij vrijwel iedere lamp is de keuze voor de lampenkap een essentiële sfeerbepaler en de drager van de stijl in het geheel. Voor een moderne en strakke stijl kies je een effen lampenkap in één kleur. Wil je juist een nostalgisch gevoel dan kun je het beste gaan voor rustieke of landelijke lampenkappen.

Retro lampen

Accessoires maken het af

Voor een ultiem nostalgisch gevoel heb je natuurlijk ook accessoires en frutsels nodig uit een ander tijdperk. Bezoek dus gerust eens een tweedehands winkel, deze zaken barsten vaak van de verborgen parels en spulletjes die je vandaag de dag niet meer in magazines ziet staan. Nog ergens een doos oud servies liggen? Hang het lekker aan de muur! Hierdoor geef je een echte eigen twist aan jouw interieur en zorg je dat je een unieke inrichting hebt.

Retro bank

Vintage & Retro

In een retro interieur kunnen een aantal oerdegelijke meubelstukken uiteraard niet ontbreken! Maak jouw interieur helemaal vintage met robuuste bankstellen of een mooi leren fauteuil. Wees ook hiervoor niet bang om een tweedehands zaak te proberen voor het scoren van dit soort meubilair.

Vaak zijn deze meubelstukken in prima staat en die gebruikssporen zorgen er alleen maar voor dat ze nog ouder en dus meer retro en nostalgisch aanvoelen. Uiteraard moet je niet de eerste beste bank uitzoeken. Grote meubelstukken moeten weloverwogen keuzes zijn die goed passen bij jou en bij de rest van je interieur.

Retro fauteuil

Retro behang

Een echt nostalgisch interieur is pas compleet met een heerlijk fout behang aan de muur. Hoewel ‘fout’ misschien niet meer het juiste woord is want, tegenwoordig kan het al lang weer met gemak en is het juist heel hip om sierlijk bloemetjesbehang aan je muur te hebben, mits het past bij je interieur natuurlijk!

Nostalgie naar je interieur brengen is uiteraard geen eenvoudig klusje, misschien wekken de tips die wij jou zojuist hebben gegeven wel totaal geen retro gevoelens bij je op. Daarom is het belangrijk om goed na te gaan waar bij jou de nostalgie zit en hoe je dit kunt laten zien in je interieur.