Opbergtips!

16-04-2018 12:58

Opbergtips

De woonkamer kan vaak al snel rommelig worden door bijvoorbeeld het opstapelen van de post. Maar ook door alle leuke accessoires, souvenirs van vakanties etc. Door al deze verschillende aspecten kan de ruimte al gauw overvol zijn. Hieronder lees je een aantal tips hoe je jouw woonkamer rustig en netjes houdt.

Tip 1: Rangschikken op kleur

Het gebruik van een boekenkast in de woonkamer kan soms rommelig ogen, maar het zou jammer zijn om alle boeken weg te stoppen achter deurtjes. Je kunt van de boekenkast eenvoudig een leuke eyecatcher in je woonkamer maken. Hoe doe je dit? Rangschik de boeken in de kast op kleur. Begin met de boeken die een rode kaft hebben en laat dit geleidelijke overlopen naar geel en dan naar groen. Op deze manier maak je van een drukke boekenkast een rustige eyecatcher.

Tip 2: Speelgoed in manden

Bij huishoudens met kleine kinderen oogt de woonkamer al gauw rommelig. Dit komt dan met name door al het speelgoed dat hier aanwezig is. Een stoere loopfiets kan in sommige gevallen best leuk staan als decoratie, maar over het algemeen is speelgoed niet bevorderlijk voor de sfeer en rust in huis. Een opbergkast of manden kunnen hiervoor een uitkomst bieden. Hier kun je gemakkelijk al het speelgoed in opbergen, en toch de rust bewaren. Zorg dat je de inhoud van de manden sorteert, zo heb je dus een mand met bijvoorbeeld lego en een mand met bijvoorbeeld knutselspullen.

Tip 3: Berg je mooie spullen op in een vitrinekast

De vitrinekast is eigenlijk een soort tentoonstelling van je mooie spullen of servies. Je plaatst hier je stijlvolle accessoires, je zondagsservies etc. De spullen die het rommelig maken in huis kun je gemakkelijk opbergen in de kastjes eronder.