Recept: Pannenkoeken

06-03-2018 11:31

Pannenkoeken

Sinds 2007 vieren we in Nederland Nationale Pannenkoekdag. Wist je dat 89% van de Nederlanders de voorkeur geeft  aan een zelfgebakken pannenkoek? En 81% van de Nederlanders eet hun pannenkoek het liefst met stroop, 68% met poedersuiker en 56% met spek.

Ingredienten:

  • • 250 gram bloem
  • • 0.5 liter melk
  • • 1 mespunt zout
  • • boter om te bakken
  • • 2 grote eieren

Keukenspullen:

  • • koekenpan met anti-aanbaklaag

Bereiden:

  • 1. Doe de bloem met het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door en laat het beslag circa 30 minuten rusten.
  • 2. Verhit een klontje boter in een koekenpan met een dikke bodem en een antiaanbaklaag.
  • 3. Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur circa 3 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer om en laat de onderkant in circa 1 minuut goudbruin bakken.

 

Variatietip!

Pannenkoeken wraps met rucola, geitenkaas en honing:

  • * Smeer de pannenkoeken in met 1 eetlepel honing.
  • * Beleg met rucola, geitenkaas, walnoten en bestrooi met een beetje tijm.
  • * Rol de pannenkoek op en klaar is je wrap!

 

Pannenkoeken

Bron: IN.HOUSE magazine 2017