Paddenstoelen ravioli

Super makkelijk recept voor hele lekkere ravioli met paddenstoelenvulling!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 2 eetlepels traditionele olijfolie
  • • 300 gram gesneden prei
  • • 1 paddenstoelenbouillontabet
  • • 250 gram mascarpone
  • • 50 ml cognac
  • • 20 gram verse platte peterselie
  • • 400 gram gesneden kastanjechampignons
  • • 500 gram verse ravioli funghi porcini
  • • 250 gram cherrytomaten aan de tak

Bereiden:

  • 1. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei 4 min. op middelhoog vuur. Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de mascarpone toe en schep 1 min. goed om. Voeg de cognac toe en schep om. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur uit en schep voorzichtig de peterselie erdoor.
  • 2. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op.
  • 3. Meng de ravioli met de mascarponesaus en het kookvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de ravioli in diepe borden en verdeel de champignons en tomaten aan de tak erover.

Tip!

Rooster voor extra smaak de tomaten aan de tak ca. 10 min. op 180 °C in het midden van de oven.

Pad­den­stoe­len­ra­vi­o­li in ro­mi­ge cog­nac­saus

Bron: Albert Heijn