Pilav

Dat dit rijstgerecht uit het Midden-Oosten komt, zie je aan het feit dat er ook fruit in zit. Lekker zoet!!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 1 aubergine
  • • 500 ml water
  • • 1 groentebouillontablet
  • • 1 ui
  • • 2 el zonnebloemolie
  • • 300 g 1 minuut basmatirijst
  • • 400 g tomatenblokjes (blik 400 g)
  • • 1 tl gemalen komijn (gemalen)
  • • 1 mespunt kaneel
  • • 8 gedroogde abrikozen

Bereiden:

  • 1. Snijd de aubergine in blokjes van 1-2 cm. Leg de blokjes aubergine in een vergiet en strooi er wat zout over, zodat het vocht uit de aubergine trekt. Kook het water en laat het groentebouillontablet erin oplossen.
  • 2. Snijd de ui fijn. Verwarm 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 1 minuut. Meng de rijst erdoor en roer tot de korrels glanzen. Voeg de tomatenblokjes met sap, de komijn en de kaneel toe en schenk de warme bouillon erbij.
  • 3. Snijd de abrikozen in stukjes. Meng de abrikozen erdoor en laat de rijst met de deksel op de pan in circa 15 minuten zachtjes gaarsudderen. Roer regelmatig. Breng de pilav op smaak met peper en eventueel zout.
  • 4. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan. Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier en frituur ze in de olie rondom goudbruin en krokant. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 5. Verdeel de rijst over de borden en strooi er de aubergineblokjes over.
Pilav met abrikoos

Bron: Albert Heijn