Plaattaart met gegrilde groenten

De groenten zijn al gegrild, dus des te sneller zit jij aan tafel!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 270 g rollen vers bladerdeeg
  • • 4 el pesto
  • • 450 g diepvries gegrilde groenten (ontdooid)
  • • 150 g witte kaas 45+
  • • 250 g cherrytomaten
  • • 75 g veldsla
  • • 5 el dressing balsamico

Bereiden:

  • 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de pesto, maar laat 1½ cm van de randen vrij. Verdeel eerst de gegrilde groenten en dan de witte kaas erover. Bestrijk de randen met wat water. Bak in ca. 20 min. onder het midden van de oven. Verkleurt de taart onregelmatig? Draai de bakplaat dan na 10 min. een halve slag.
  • 2. Halveer ondertussen de tomaten en meng door de veldsla. Besprenkel met iets meer dan de helft van de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de plaattaart uit de oven, besprenkel met de rest van de dressing en serveer met de salade.
Plaattaart met gegrilde groenten

Bron: Albert Heijn