Pompoenrisotto

Eend is rijk van smaak en zorgt voor een luxe touch!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 750 ml water
  • • ½ kippenbouillontablet
  • • 1 verse prei
  • • 2 takjes verse salieblaadjes
  • • 20 g ongezouten boter (of margarine)
  • • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • • 150 g risottorijst
  • • 50 g pompoenpitten
  • • 40 g Parmigiano Reggiano (stuk)
  • • 100 g gerookte eendenborstfilet

Bereiden:

  • 1. Breng een pan met 750 ml water aan de kook, voeg de halve bouillontablet toe en zet het vuur laag. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de salie fijn.
  • 2. Verhit de boter in de pan met dikke bodem. Voeg de pompoenstukjes en salie toe en bak 3 min. Voeg de preiringen toe en bak 2 min.
  • 3. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. (Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.)
  • 4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten met een snufje zout 4 min. Schud regelmatig. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  • 5. Roer de kaas door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden. Verdeel de eendenborstfilet erover en garneer met de pompoenpitten.
Pompoenrisotto met gerookte eendenborst

Bron: Albert Heijn