Een grijze (hoek)bank is de perfecte basis waar je alle kanten mee op kunt. Heb jij een grijze bank in huis staan en heb je zin om een beetje te experimenteren voor een andere look? Leuk, dan kun je aan de slag met deze verrassende combinaties. Óf je kunt deze combinaties in je achterhoofd houden bij het uitzoeken van een nieuwe bank.

1 - Greige: een verbindende combinatie tussen grijs en beige

Greige bank

Twee kleuren die elkaar heel goed liggen zijn grijs en beige, grijs wordt hierdoor warmer en beige krijgt een stoere touch. Het is niet voor niets dat het woord greige is ontstaan, letterlijk een combinatie van de woorden grijs en beige. Een grijze bank combineren met beige accenten zoals gordijnen, sierkussens en vloerkleed zorgt ervoor dat het een warme en rustige uitstraling krijgt. Op de foto hierboven zie je onze bestseller 'Portila'. 

2 - Groen met grijs, wint altijd een schoonheidsprijs

Grijs met groen combineren

Niet alleen grijs geeft je interieur een rustige uitstraling. Van groen is het bekend dat het stress weghaalt. Groen heeft van nature een rustgevend effect. Verschillende grijs- en groentinten zorgen voor levendigheid in huis. Op de foto zie je elementenbank Natiria, deze bank stel je helemaal zelf samen. Het leuke daarvan is dat je naar hartenlust kleuren kunt kiezen en combineren per zitelement. Dit geeft meteen een speels effect.

3 - Ton sur ton, creëer diepte met verschillende soorten grijs

Grijs combineren met grijs hoekbank

Ton sur ton (toon op toon) kennen we uit de modewereld. En het klinkt natuurlijk super chique, maar eigenlijk staat het gewoon voor het kiezen van één kleur in verschillende tinten. Grijs combineer je dus moeiteloos met grijs, de truc zit ‘m in het combineren van verschillende tinten. Hoekbank Omera geeft een knusse uitstraling tussen al dat grijs. 

4 - Positive vibes met geel

Grijze hoekbank combineren met geel

Geel zorgt voor een vrolijke noot in je interieur én laat je zithoek nog frisser ogen. Een lichtgrijze bank en kids in huis? Het liefst zou je natuurlijk willen dat je nieuwe bank brandschoon blijft, maar dat is mission impossible. Je kunt wel zo veel mogelijk vlekken en schade tegengaan met onze aanvullende All In House-service. Hierbij hoort ook een textile protector behandeling, die werkt als een wondermiddel om vlekken te voorkomen. Easy!

5 - Voeg wat warmte toe: grijs met bruin

Grijs combineren met bruin

Grijs valt onder de ‘koele kleuren’. Als je een koele kleur combineert met een ‘warme kleur’ zoals bruin zorg je ervoor het grijs warmer oogt. Een bruine fauteuil zoals onze Sentania fauteuil is het perfecte ‘maatje’ naast een grijze bank.

Jij kunt dit ook: je grijze bank met de perfecte kleur combineren 

Wij helpen je graag! Onze collectie heeft een groot aantal grijze banken, maar je kunt bij ons ook zelf je nieuwe bank customizen. We nodigen je uit om een vrijblijvende afspraak te maken bij één van onze woonwinkels. Tijdens zo’n afspraak krijg je gratis interieuradvies, helpt een interieurexpert je met het samenstellen van jouw droominterieur en ga je naar huis met honderden ideeën. Je kunt natuurlijk ook gewoon komen om lekker rond te kijken bij één van onze ruim 30 woonwinkels.