5 tips bij het kiezen van de juiste eetkamerstoel

Zeker net zo belangrijk als de eettafel zijn de eetkamerstoelen. De stoelen geven comfort en zorgen voor uitstraling. Maar welke stoelen passen bij jouw interieur? Ga je dan voor allemaal dezelfde stoelen of combineer je verschillende stoelen? We snappen dat je veel vragen hebt over het kiezen van eetkamerstoelen. In deze blog nemen we je stap voor stap mee naar jouw perfecte eetkamerstoel.

Stoelen

Tip 1: Een tafel en een stoel, zorg dat er een match is!

Je wil natuurlijk dat je stoelen mooi staan bij je eettafel. Want wat voor eetkamerstoelen kies je bij een ronde eettafel of wat voor eetkamerstoelen bij een boomstam tafel? Zorg ervoor dat je stoelen en tafel bij elkaar passen, en elkaar versterken. Er zijn dan drie dingen waar je op kan letten om miskopen te voorkomen.

  • • Het eerste is dat de hoogte van de tafel past bij de stoelen, wil je bijvoorbeeld dat je de stoelen kunt aanschuiven. Dan moet de tafel hoger zijn dan het deel van de stoel wat eronder moet schuiven, dus kies je dan voor stoelen met of zonder armleuning.
  • • Het tweede waar je op moet letten is dat de tafel poten niet in de weg zitten voor de stoelpoten. Heb je bijvoorbeeld een ronde tafel met een ingewikkelde spinpoot, dan kan het nog wel eens voorkomen dat de stoelen hier niet lekker op aansluiten.
  • • Het laatste is dat ze qua stijl bij elkaar passen. Wanneer je een stijlvolle eethoek wil, adviseren wij om niet zomaar stoelen bij een tafel te zetten. Maar hier echt over na te denken qua stijl

Heb je inspiratie nodig voor een frisse eethoek? Lees dan deze blog waarin we inspiratie geven voor een frisse eethoek. Wanneer je deze drie dingen in je achterhoofd houdt tijdens het uitzoeken van nieuwe eetkamerstoelen weet je zeker dat er een match zal zijn!

 

Tip 2: Comfort of trendy eetkamerstoel? Misschien wel allebei!

Ze zeggen wel eens, van een mooi bord kun je niet eten. Staat comfort voor jou op nummer één? Of heb je liever een stoel die instagrammable is? We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat een rotan stoeltje minder comfortabel zit dan een velvet kuipstoeltje. Gelukkig hebben we bij INHOUSE een hoop eetstoelen die trendy én comfortabel zijn. Mooie stoelen waar je heerlijk op kunt zitten dus!

Top 3 trendstoelen van dit moment:

trendy eetkamerstoelen

 

Tip 3: Moodboard fun!

Omdat heel Instagram een eethoek heeft met velvet stoelen, betekent dat niet dat jij ook velvet stoelen moet kopen. Ga op onderzoek uit welke stijl bij jou past. Uiteindelijk is niets zo fijn als een eethoek waar jij gelukkig van wordt.

Maar hoe kom je er achter welke stijl bij jou past? Heel simpel, maak een moodboard! Pak er een stapel Woonmagazines bij, open Pinterest en de fun kan beginnen. Begin altijd met de basis, dat is je huidige situatie. Dus welke kleuren heb je op de muur, bij wat voor tafel moeten de stoelen passen en wat is de stijl van de rest van je huis. Hierna kan je het moodboard gaan vullen met ideeën voor je nieuwe eetkamerstoelen. We zeiden toch dat het fun moest zijn?! Pak er een kopje thee (of wijntje) en een chocoladereep bij en je kunt je een hele middag vermaken.

TIP: Gebruik dit moodboard tijdens een afspraak in een van onze INHOUSE winkels, dan kunnen onze adviseurs je nóg beter helpen bij de zoektocht naar jouw droomstoelen.

Moodboard

Tip 4: Proefzitten, vergelijken en inspiratie opdoen!

Elk lijf is anders, daarom zal een stoel die voor jou lekker zit voor die vriendin met die mega lange benen echt anders zitten. Daarom zijn er ook zo veel stoelen in interieurland! Ga daarom eens op pad om proef te zitten. Onze winkels staan vol met de mooiste collectie eetkamerstoelen. Doe alsof je thuis bent en test al onze stoelen. 

TIP: Weet jij al precies hoe groot een eettafel moet zijn voor 6 personen? In deze blog lees je het antwoord, dan weet je precies of je tafel geschikt is voor het aantal stoelen.

Stoelen

Tip 5: Kies stoelen die voldoen aan jouw wensen

Ken je dat, je bent bij iemand anders op bezoek en beseft je ineens hoe handig het is om een stoel met wieltjes te hebben. Of die stoere industriële eetkamerstoelen die je nu non stop op Instagram voor bij ziet komen. Eetkamerstoelen schaf je aan om lang mee te doen. Stel daarom een wensenlijstje samen met dingen waaraan jouw nieuwe eetkamerstoelen moeten voldoen. Ter inspiratie hebben wij een lijstje voor je gemaakt met mogelijke opties, waar je zelf misschien niet gelijk aan gedacht had. Tip: Houd dit lijstje erbij tijdens je zoektocht naar de perfecte eetkamerstoelen.

  • • Met of zonder armleuning?
  • • Met wieltjes?
  • • Stof, microleer of leer?
  • • Allemaal dezelfde stoelen of verschillende?
  • • Allemaal dezelfde kleur stoelen of verschillende?

     

Na het lezen van deze 5 tips zit je natuurlijk vol met ideeën, dat snappen wij goed! Bekijk onze eetkamerstoelen of maak een afspraak voor een gratis interieuradvies bij een INHOUSE winkel bij jou in de buurt.