Blauw is een trendy kleur voor in je interieur, en zien we daarom ook veel in interieurs terug komen. Van frisse helder blauwe tinten tot diepe donkerblauwe kleuren. Kortom, blauw is dé kleur die jij in je interieur wil! Daarom vertellen we je in deze blog graag meer over blauw in je interieur. Wedden dat jij na het lezen van deze blog direct blauw wil toepassen in je interieur.

Blauw in je interieur; rust en luxe!

Blauw straalt rust en kalmte uit omdat we deze kleur associëren met natuurlijke elementen zoals lucht en water. Wil je thuis lekker ontspannen in je woonkamer na een drukke werkdag? Of echt tot rust komen in je slaapkamer? Dan is blauw de perfecte kleur. Je kunt dit zowel toepassen in accentkleuren als een volledig blauw meubel.  

Hoe gebruik je blauw in je huis?

Donkerblauw heeft allure, straalt luxe uit en is toepasbaar in verschillende woonstijlen; van klassiek tot vintage en van industrieel tot modern. Hieronder geven we inspiratie voor het gebruik van de kleur blauw in 2 verschillende stijlen.

1) Blauw als basis voor je interieur

De perfecte manier om blauw direct toe te passen in je interieur is door te kiezen voor een blauwe basis. Op de foto hieronder hebben wij gekozen voor een fel donkerblauwe wand te combineren met stoere meubels en gewaagde accessoires. Juist door te kiezen voor zo’n combinatie versterkt de blauwe kleur de andere meubels.

2) Blauw als kleur van een meubel

Blauw is ook een kleur die perfect is voor een meubel. Het mooie van de kleur blauw is dat je dit zowel met warme als met koele kleuren kunt combineren. Zo ook onze fijne eetkamerstoelen Vigio, deze stoel is bekleed met een prachtige velvet stof. De velvet stof geeft de stoel gelijk de warme en knusse uitstraling die het nodig heeft. Meer velvet meubels als inspiratie? Lees dan onze blog; Velvet is voor iedereen! 

Welke kleur past bij blauw interieur?

Blauw valt in een kleurenwaaier vaak in de koelere kleuren, maar het mooie van blauw is dat je deze kleur dus heel goed kunt combineren met verschillende tinten. Combineer blauw met goud voor warme en rijke uitstraling. Maar combineer je blauw met houten en natuurlijke materialen dan creëer je direct een beach style. Én combineer je blauw met metaal en beton, dan heb je een stoere koele uitstraling.

We snappen dat je nu niet kan wachten om blauw toe te gaan voegen in je interieur. Kom langs in een van onze INHOUSE woonwinkels om inspiratie op te doen.