Dé trend van dit moment? Bouclé stof! We spotten het bij banken, fauteuils en eetkamerstoelen. Maar ook bij accessoires zoals een kussentje of kleed. Bouclé een nieuw materiaal? Nee, zeker niet! In de fifties was deze stof al razend populair. Wij zijn gek op bouclé, en laten je daarom onze 5 bouclé parels zien van dit moment.

Maar eerst: wat is bouclé?

Bouclé betekent in Frans lus, en als je de stof goed bekijkt is het niet gek dat deze stof bouclé genoemd wordt. De stof lijkt uit allemaal losse lusjes te bestaan, dit effect wordt gecreëerd omdat er oneffen garen gebruikt worden.
Bouclé wordt niet alleen gebruikt voor meubels, ook in de mode wordt het veel gebruikt. Het is eenmaal een materiaal wat prettig aanvoelt, zeer fijn voor meubels dus.

1 – Kantira: zacht en modern 

Hoekbank Kantira bouclé

Een super comfortabele bank met een design look? Dat is hoekbank Kantira. De strakke kussens en metalen poten zorgen voor contrast met aangenaam zachte gevoel van de bouclé bekleding. Een andere trend waar we gek op zijn: beige meubels. Met deze bank in huis is je interieur on-point!

2 – Erata: retro anno nu

Eetkamerstoel Erata bouclé

Een van de makkelijkste manieren om deze trend toe te passen in je interieur? Kies voor bouclé eetkamerstoelen. Nieuwe eetkamerstoelen zorgen direct voor een geheel nieuwe vibe. Eetkamerstoel Erata matcht uitstekend in elke zithoek. Wil je het geheel nog een tikkeltje stoerder maken? We hebben deze stoel ook volledig in leer, door deze twee te combineren maak je er een waar spektakel van.
De vorm van de stoelen is een tikketje retro, maar de strakke zwarte metalen poten zorgen voor een moderne uitstraling.

3 – Rondo: funky fauteuil

Fauteuil Rondo bouclé

Naast een bank hoort natuurlijk ook een funky fauteuil. En fauteuil Rondo, daar kan je echt niet omheen. Deze schattige fauteuil lijkt haast wel een wolkje: heerlijk zacht door de bouclé stof en rond gevormd. Een musthave in een modern interieur!

4 – Dominta: eye candy aan jouw eettafel

Eetkamerstoel Dominta bouclé

Bouclé geeft aan elk meubel een vriendelijke touch. Eetkamerstoel Dominta heeft strakke zwart metalen poten, maar de bouclé zitting en rug maken dit stoeltje dé eye candy aan jouw eettafel. En het allerfijnste aan deze eetkamerstoel? Hij zit hemels lekker.

5 – Lanti: basic meets trend 

Bank Lanti bouclé

In tegenstelling tot een stoel, vervang je een bank niet zomaar. Om zeker te weten dat je nooit uitgekeken raakt op een bank, kun je kiezen voor een tijdloos model. Door hierbij te kiezen voor bouclé stof in een neutrale kleur combineer je deze tijdloze look met een trendy karakter. Bank Lanti is de perfecte compromis tussen tijdloos en trend.

Toch liever een ander zitmeubel in bouclé?

Bijna al onze meubels zijn zelf naar wens samen te stellen. Dus een ander zitmeubel naar jouw smaak gevonden en toch liever in bouclé? Dan maken we ‘m speciaal voor jou! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kom langs bij één van onze INHOUSE winkels of maak online een gratis advies afspraak.