Werken, kinderen naar school of sport brengen en af en toe ook nog eens genieten van het leven. We hebben het er maar druk mee en zijn hierdoor minder vaak thuis. Maar wanneer je thuis bent wil je natuurlijk dat je interieur je rust geeft en een fijne plek biedt. Want na al dat gehaast in je leven wil je natuurlijk thuiskomen en ontspannen. De manier van inrichten van je woning is hierbij essentieel. Of je nou in een rijtjeshuis, twee onder een kapwoning of appartement woont. Er zijn altijd mogelijkheden om je huis zo in te richten dat het een fijne plek is. Maar hoe doe je dit? Wij vertellen je hier alles over.

Lichte kleuren interieur

Rust in je interieur door het juiste kleurgebruik

Wanneer je op zoek bent naar rust in je huis dan kan kleurgebruik hier een grote rol in spelen. Het gebruik van de juiste kleuren kan een groot effect hebben op je interieur. Waarbij de ene kleur direct rust uitstraalt kan de andere kleur juist fel en druk ogen. Het is daarom erg belangrijk om hier de juiste keuze in te maken. Hieronder laten we graag een selectie van kleuren zien die zorgen voor rust en kalmte.

Wit beige creme

Wit, beige, crème en alles daaromheen!

Het is natuurlijk heel erg voor de hand liggend, maar neutrale tinten zoals wit, crème en beige zijn de perfecte kleuren voor rust in je huis. Waarschijnlijk heb je ergens in je huis al één van deze tinten. Maar hoe zorg je ervoor dat deze tinten precies dat gevoel uitstralen waar jij naar op zoek bent. Het gaat er bij het combineren van neutrale tinten om dat je de juiste accenten legt. Gebruik je bijvoorbeeld heel veel wit in je interieur? Denk er dan ook eens aan om een accent kleur toe te voegen zoals grijs of bruin. Dit zorgt ervoor dat er contrast ontstaat.

Groen in interieur

Groen; Natuurlijk ontspannen

Olijfgroen, donkergroen, grijsgroen, blauwgroen, appeltjesgroen, gifgroen, mosgroen, lichtgroen, kakigroen, legergroen... Wat heeft de kleur groen toch veel tinten. Ideaal voor in jouw interieur dus! Groen is de kleur van de natuur. Uit onderzoeken is gebleken dat zachtgroene tinten rustgevend werken. Groen in je interieur draagt dus daadwerkelijk bij aan rust en harmonie. Groen is de kleur van de natuur, en wat is nou rustgevender dan de natuur. Van nature geeft de kleur groen ons een fijn gevoel.

Woonkussens blauw groen

De kleur voor iedereen, blauw!

Waar we het bij de kleur groen al hadden over dat het een kleur is die van nature rust uitstraalt is dat bij de kleur blauw precies zo. De kleur van de lucht en de zee. Alleen al bij het kijken in de lucht en het zien van de zee raken we vanzelf ontspannen. Kun je nagaan wat de kleur blauw doet voor je interieur. Blauw een koele kleur? Ja zeker, maar wist je dat blauw ook goed met warme tinten te combineren is? Eigenlijk is blauw een kleur voor iedereen.

Woonkussens bruin

Bruin accenten

Deze kleur is de meest donkere kleur uit het rijtje van kalmerende en rustgevende kleuren. Bruine accenten kunnen warmte geven aan een interieur, met name roodbruine tinten. Een hele muur bruin schilderen? Dat is geen goed idee! Hierdoor laat je de ruimte kleiner lijken. Je kunt de kleur bruin het beste toepassen in meubels en accessoires. Belangrijk is dat je bruin dan combineert met lichte tinten, om dat fijne rustgevende effect te krijgen. Combineer je bruin met te donkere tinten, dan wordt het wat ‘zwaar’ qua kleur. En we waren nou eenmaal op zoek naar rust!

 

Waar het allemaal begint: Een opgeruimd huis!

De uitspraak is niet voor niets; Een opgeruimd huis, zorgt voor een opgeruimd hoofd. Of je nu een pimpel paars huis hebt, of heel veel drukke prints. Om een rustgevend gevoel te hebben is het allerbelangrijkste dat je huis opgeruimd en netjes is. Voetjes omhoog op de bank terwijl je kijkt naar je opgeruimde huis, heerlijk toch? Of dat gevoel wanneer je een kopje koffie staat te zetten in een opgeruimde keuken, waar je precies je favoriete kopje weet te staan. En daarnaast zorgen de juiste accessoires ook voor rust en genieten in huis.

Vond je dit een leuke blog? Lees dan ook eens onze blog ‘4x interieurtips: Welke kleur fauteuil bij een grijze bank?’ of ‘5x inspiratie voor een frisse eethoek’.