Verlichting kan zoveel doen voor je interieur, zeker in het najaar! Verlichting in huis is niet alleen functioneel, maar je kan er ook een gezellige sfeer mee creëren. Klaar om jouw interieur een boost te geven met de juiste verlichting? Lees snel verder want we laten je de 5 verlichtingstrends van 2022 zien.

Welke soorten verlichting zijn er?

Verlichting kun je onderverdelen in verschillende soorten:

  • ​•  Basisverlichting
  • ​•  Functionele verlichting
  • ​•  Sfeerverlichting

Basisverlichting, deze zorgen voor direct licht en egale spreiding van het licht, hierbij kun je denken aan vaste lampen zoals hanglampen en spotjes. Daarnaast heb je ook functionele verlichting, denk aan een leeslamp, eettafel verlichting of verlichting in een kast. Tip: Verdo dressoir, met ingebouwde ledverlichting. Maar de leukste verlichtingssoort is sfeerverlichting! Zoals de naam als zegt, kun je met sfeerverlichting een bepaalde sfeer in je interieur creëren.

Verlichting rond en organisch trend

Trend 1: Rond en organisch

Één van de trends van dit moment zijn ronde en organische vormen. Heb je geen idee waar we het over hebben? Lees alles over over ronde en organische vormen in deze blog, dan ben je gelijk op de hoogte van deze trend. Het leuke van deze trend is dat we deze zien in meubels, vloerkleden, wanddecoratie, accessoires én verlichting! Het voordeel van deze ‘soort’ lampen? Het past bijna in elke woonstijl. Net als de Lumo lamp, kies jij voor de vloerlamp, tafellamp of hanglamp?

Dieren verlichting trend

Trend 2: Trend met een knipoog; Dierenlampen! 

You love it or you hate it! Van een giraffe tot een kraanvogel, de hele dierentuin doet mee. Bij dit soort lampen denk je natuurlijk aan de urban jungle stijl die we al een tijdje zien. Maar één van de trends van dit moment is de maximalistische woonstijl. Bij de maximalistische trend is de regel, more is more. Veel gekke eyecatchers, opvallend behang en felle kleuren. En WOW! Wat sluit deze interieurtrend goed aan bij deze verlichtingstrend. Met deze soort verlichting hoef je natuurlijk niet all the way te gaan. Je kunt ook gewoon kiezen voor één statement piece.

Messing verlichting trend

Trend 3: Goud messing

Messing is populair! En dat komt door de chique uitstraling. Met een messing lamp haal je direct sfeer in huis. Doordat het licht weerkaatst op het mooie messing zorgt dit voor warme en sfeervolle lichtinval. Net als wandlamp Horus, deze stijlvolle wandlamp geeft prachtig licht. Messing lampen passen goed in een modern interieur.

Modern retro verlichting

Trend 4: Modern retro

De traditionele lampenkap, maar dan met een modern sausje! Best of both worlds! Als kleine tafellamp of juist als stoere vloerlamp? Door de vorm van dit soort lampen creëer je plaatselijk een fijne sfeer. Tafellamp David, deze stoere lamp met goudkleurige kap en een massief zwart marmerlook poot is hét voorbeeld van deze trend.

Trend 5: Smart verlichting 

Via je telefoon het licht in huis bedienen? Dat is tegenwoordig heel normaal. Het leukste aan smart verlichting is dat je het bijna alle lampen kunt toepassen. Het enige wat je hoeft te doen is het aanschaffen van losse smart lampen. Je kunt ze instellen op tijd, dimmen én zelfs van kleur laten veranderen! Zo kun je relaxed vanaf de bank al je lampen bedienen, maar ook de lampen afstemmen op de stemming, sfeer of tijd van het jaar. Ideaal toch!?

Voor elke kamer een lamp!

Bij INHOUSE hebben wij een ruime collectie lampen. Van een stoere hanglamp voor boven de eetkamertafel tot een eyecatcher tafellamp. Bekijk ze online of kom ze bewonderen bij één van onze INHOUSE dealers.