Leuk, je staat op het punt een nieuwe bank uit te zoeken. Tot je beseft dat je ook rekening moet houden met je kids. Bij ‘nieuwe bank’ denk je aan mooi, schoon en fris. Maar in combinatie met je kids denk ja aan pindakaasvlekken en koekkruimels.

Betekent dat dat je pas een nieuwe bank kunt kopen als al het grut de deur uit is? Welnee! Wij hebben genoeg stijlvolle banken die geschikt zijn voor gezinnen. Helemaal kidsproof. Lees dus deze tips voordat je op zoek gaat naar een nieuwe kidsproof bank.

Licht of donker? Speel op safe 

Het liefst zouden wij alle ouders willen adviseren om hun kinderen niet met eten op de bank te laten zitten. In praktijk gaat het natuurlijk altijd anders. Soms ben je gewoon blij als je kids eindelijk rustig met een zakje chips tv zitten te kijken. Daarom is het goed om stil te staan welke materialen en kleuren geschikt zijn voor de kleine knoeiers.

Op een lichte bank zie je echt alles. Ons advies is om een donkere stof te kiezen. Dan speel je op safe. Want: voorkomen is beter dan genezen. Vind je een donkere bank te somber? Lichtere accenten kun je later nog toevoegen door een gezellig dekentje, die wél in de wasmachine past.

Vieze handjes, kwijl en plaksnoep zijn geen gevaar voor deze stoffengroep! 

Gelukkig zijn er stoffen die onderhoudsvriendelijk zijn, zoals velours en microleer. Zo kun je je kids met een gerust hart met een colaatje op de bank laten zitten. Toch gemorst? Zorg dan dat je altijd een doekje in de buurt hebt, zo voorkom je de meeste schade. Rule number one: deppen, niet wrijven!

Waarom velours?

Velours is gemaakt van stevige garen die dicht op elkaar geweven zijn, hierdoor kan vuil mindergoed doordringen in de stof. Wanneer je met je hand wrijft over een velours stof zie je kleurverandering, dit noem je vleug. Dankzij vleug heeft de stof een levendige uitstraling en zijn vlekjes een stuk minder goed zichtbaar. Onze Delora Hoekbank in donkergroen, is een heerlijke velvet bank in een donkere kleur, kidsproof dus!

Delora hoekbank groen

Waarom microleer?

Microleer is een combinatie van echt leer met een microvezel bovenlaag. Deze combinatie vormt een onderhoudsvriendelijk materiaal dat wel tegen een stootje kan. Het verschil met ‘echt’ leer is dat microleer door de microvezel bovenlaag een stuk beter tegen vuil en vocht kan. Wel de stevigheid en uitstraling van echt leer, maar veel makkelijker in onderhoud. Onze hoekbank Rigas uitgevoerd in microleer is niet alleen mooi om te zien, deze zit ook heerlijk.

Hoekbank Rigas

Plof zorgeloos neer op een bank met gemêleerde dessin

Op een effen bank zijn vlekken sneller zichtbaar dan op een bank met een gemêleerde stof.  Een gemêleerde stof bestaat uit een patroon van diverse kleuren garen die een mix vormen. Hierdoor ontstaat een levendig dessin. Een vlekje op een gemêleerde stof valt vaak nauwelijks op.

Je kussens nooit meer kwijt

Jouw kids zien de bank waarschijnlijk als een fijn plek om een fort te bouwen. De kussens zullen dan ook onderdeel worden van hun bouwproject. Daarom adviseren we om voor een bank te kiezen met vaste zit- en rugkussens. Zo blijven de kussens altijd op hun plek. Losse sierkussentjes kunnen dan gebruikt worden voor een kussengevecht.

Een bijkomend voordeel van vaste kussens? Er kunnen ook geen kruimels tussen vallen, scheelt weer in je stofzuig rondje. Onze hoekbank Jamaria heeft vaste zitkussens en is uitgevoerd in een donkere kleur. We hebben deze bank op voorraad, dus je hebt hem binnen één week in huis. Ideaal!

Hoekbank Jamaria

All-in House: 7 jaar lang vlekkenservice

Ondanks alle tips loop je natuurlijk nog steeds het risico op vlekken en beschadigingen. Maar wij hebben goed nieuws voor jou!

Bij ons heb je de optie om voor een geringe meerprijs een aanvullende service af te sluiten. Je krijgt dan:

  • Voldoende onderhoudsmiddel om je bank in te spuiten met een vlekken werend middel.
  • De komende 7 jaar de service van All-in House.
  • Dit houdt in dat ze vlekken komen verwijderen en gebreken komen repareren.

Dat is pas zorgeloos wonen!

Tips genoeg, stel zelf je familie bank samen

Heb je een mooie bank gezien, maar is deze niet in een kindvriendelijke stof uitgevoerd of niet in de juiste opstelling? Geen zorgen, samen met één van onze adviseurs stel je in een handomdraai zelf je ideale bank samen. Je zoekt een van onze banken uit en deze kun je dan helemaal naar wens customizen. Je maakt eenvoudig een gratis afspraak voor een product- of interieuradvies via onze website bij jouw favoriete INHOUSE winkel. Neem je kids gerust mee!