Boekenkasten Opbergkasten Dressoirs Vitrinekasten Wandkasten TV-Meubels

De perfecte kast vinden blijft voor veel mensen lastig. Want voor de één is een kast een praktisch meubel en voor de ander is het een pronkstuk in de woonkamer. Het is daarom ook goed om te weten dat er verschillende soorten kasten zijn, die allemaal een ander ‘doel’ hebben. In deze blog nemen we je graag mee in de wereld van kasten, want zeg nou eerlijk: Hoeveel weet jij daar eigenlijk van? Na het lezen van deze blog in ieder geval een stuk meer!

Sfeer Oltia kasten

Een kast is meer dan alleen opbergen

Er zijn heel veel opties wat betreft kasten. Het is belangrijk om te weten waar je de kast gaat plaatsen en waar je het voor gaat gebruiken. Een dressoir wordt natuurlijk op een andere manier gebruikt dan een opbergkast. Wil je de kast plaatsen in je woonkamer om zo extra opbergruimte te creëren voor bijvoorbeeld speelgoed of wil je de kast gebruiken om mooie items te tonen? Er zijn ook veel kasten die deels bestaan uit open en deels uit gesloten gedeeltes. Hierdoor kun je in het open gedeelte mooie items showen en spullen opbergen in de gesloten delen. Onze opbergkast Mandoly van mangohout is de perfecte kast hiervoor.

Licht in de duisternis, wat dacht je van een kast met verlichting?

Wil je dat een kast zorgt voor sfeer en tijdens donkere dagen extra licht geeft in je interieur? Kies dan voor een kast met verlichting. Dit heeft veel voordelen, het geeft extra licht waardoor het een schemerlamp vervangt. Het zorgt ervoor dat de spullen die je in het open gedeelte plaatst extra mooi tot hun recht komen. Onze opbergkast Lucania met verlichting biedt veel opbergruimte maar ook een subtiel open stuk waar verlichting in is aangebracht. Wil je extra sfeer bij de televisiehoek? Wat dacht je van ons TV-meubel Charly met ingebouwde verlichting?

Verschillende houtstructuren

Lamulux of toch mangohout? Met deze materialen kies je altijd goed!

Het materiaal van een kast is bepalend voor de kwaliteit en de uitstraling. Bij INHOUSE werken we alleen maar met de beste materialen waardoor de kwaliteit altijd top is. Maar welke materialen zijn er? En wat is het verschil? We vertellen je graag wat over onze 6 meest gebruikelijke materialen voor een kast.

Eikenhout

Zoals de naam het al verklapt is eikenhout gemaakt van de eikenboom. Dit is een van de meest voorkomende houtsoorten. Het is een houtsoort die van nature sterk en hard is, ideaal voor meubels dus! Omdat eikenhout een natuurlijk materiaal is kan de houtstructuur per meubel verschillen. Je hebt dus altijd een uniek meubel in huis.

Mangohout

Dat mango’s aan een boom groeien hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar dat die bomen heel erg goed en stevig hout geven wist je misschien nog niet. In Nederland zijn veel meubels gemaakt van mangohout, en het meeste van dat hout komt uit India. Een reden waarom er vaak gekozen wordt voor mangohout is omdat het duurzaam is. Dit komt omdat het hout een bijproduct is van de fruitteelt. Wanneer een mangoboom volgroeit is geeft het bijna geen fruit meer, hierdoor is het uitermate geschikt om het hout op een duurzame manier te gebruiken.

Kikar hout

Misschien dat kikar hout je niet veel zegt. Maar het is toch een houtsoort die veel gebruikt wordt bij meubels. Dit komt omdat het een sfeervolle en warme uitstraling heeft. kikar bomen groeien voornamelijk langs straten en als afscheiding van weilanden in India. Omdat het een natuurlijk materiaal is, is de structuur van elk meubel anders. De meeste kikar houten meubels zijn voorzien van een beschermende laag waarbij alle karakteristieke kenmerken van het hout nog steeds te zien zijn. Door kikar te combineren met metalen details krijg je een stoer en uniek karakter.

Lamulux

Dat deze naam je misschien niet direct wat zegt is niet gek. Lamulux is een (nog) redelijk onbekend materiaal wat al wel veel gebruikt wordt. Met Lamulux houden we je een beetje voor de gek, want het lijkt op echt hout. Maar dat is het niet! Lamulux is een ijzersterk materiaal wat je kunt vergelijken met de toplaag van een goede laminaatvloer. Het is qua kleur en nerf net echt hout en onderhoudsvriendelijk, kleurecht én krasvast. Je hebt er bijna geen onderhoud aan, alleen af en toe afnemen met een vochtige doek. Een perfect alternatief voor echt hout dus.

Eiken fineer

Eiken fineer is een dunne laag echt eikenhout die verlijmd is op MDF. MDF is een combinatie van houtvezels en kunsthars die samengeperst worden tot een stevig materiaal. Dit in combinatie met een laag van echt eikenhout geeft een prachtig en stevig effect. Het voordeel van deze houtsoort is dat het niet gevoelig is voor luchtvochtigheid en hierdoor minder snel krom trekt of scheurt.

Metaal

Industriële kasten zijn vaak gemaakt van metaal, het heeft een stoere uitstraling. Metaal is een bekend materiaal dat op vele manieren gevormd kan worden. We zien vaak kasten die of volledig of deels uit metaal bestaan. Een combinatie van metaal en hout komt ook veel voor.

5x de mooiste INHOUSE Meubelseries

Ook wel woonprogramma’s genoemd. Met een woonprogramma bedoelen we een serie met verschillende meubels uit hetzelfde ‘programma’. Deze meubels hebben vaak hetzelfde materiaal en afwerking waardoor ze goed op elkaar aansluiten. We hebben meubelseries in verschillende woonstijlen, er is dus altijd wel een serie die was past bij jouw interieur. Wil je dat jouw verschillende meubels goed matchen? Ga dan voor meubels uit een van de onderstaande series:

Modern chique met Lentaro

Lentaro Meubelserie

Opbergkast Lentaro Boekenkast Lentaro TV-Meubel Lentaro

Onze kasten serie Lentaro is een echte eye-catcher. De kast is uitgevoerd in mat zwart eikenhout en staan ultra modern in jouw interieur.Nog meer lentaro meubels

Tijdloos met Imanto

Imanto woonserie

TV-Meubel Imanto Barkast Imanto Vitrinekast Imanto Dressoir Imanto

De Imanto serie is het perfecte voorbeeld van hoe mooi Lamulux kan zijn. Deze meubels zijn uitgevoerd in de kleur tobacco, een warme kleur die goed staat in combinatie met de metalen poten.

Nog meer Imanto meubels

Sfeer en stijl met Verdo

Verdo woonserie

Opbergkast Verdo Vitrinekast Verdo Dressoir Verdo TV-Meubel Verdo

Ons woonprogramma Verdo combineert zwart met prachtig eiken fineer in de kleur kasteelbruin. Een combinatie die past bij veel interieurstijlen. Kies je het liever zelf? De Verdo serie heeft verschillende opties. Zo combineer je dit woonprogramma makkelijk in een modern interieur maar door de stoere uitstraling staan deze meubels ook heerlijk in een industrieel interieur.

Nog meer Verdo meubels

Landelijk met een stoer randje met Lucania

Lucania woonserie

Opbergkast Lucania Vitrinekast Lucania TV-Meubel Lucania

Light up the room met Lucania. Deze meubels, mét verlichting zijn echt toppers. Door het gefineerd eiken in combinatie met het metalen frame passen deze meubels in vele woonstijlen.

Nog meer Lucania meubels

Tijd voor een nieuwe kast in huis?

Wij helpen je graag! We kunnen ons goed voorstellen dat je na het lezen van deze blog eens wat kasten in het echt wilt zien en voelen. Kom langs in een van onze woonwinkels, bekijk al onze kasten en bespreek de mogelijkheden met een van onze ervaren adviseurs.