Dagelijks rugklachten die zelfs terug komen als je thuis probeert te relaxen? 80% van de Nederlanders heeft wel eens rugklachten, je bent dus niet de enige. Waarschijnlijk is die ene stoel waarvan jij denkt dat die jouw rug optimaal ondersteunt toch niet helemaal perfect. De juiste houding in combinatie met de juiste (relax)fauteuil kan rugklachten aanzienlijk verminderen. Maar hoe weet je welke fauteuil precies bij jou past? We vertellen het je graag.

Het wonder wat ergonomie heet!

Wij zijn natuurlijk geen artsen maar bewezen is wel dat een gezonde houding bijdraagt aan het verminderen van rugklachten. Als we kijken naar de wervelkolom dan is het belangrijk dat deze een natuurlijke holling in de lage rug (ook wel lendengebied genoemd) heeft en dat de schouders kunnen ontspannen. Hier kan een lendensteun aan bijdragen. Een lendensteun zorgt ervoor dat het lichaam zijn natuurlijke houding aanneemt. Heel veel van onze rugklachten worden veroorzaakt door een verkeerde houding in de lage rug. Dit komt omdat tijdens het zitten dit deel het meest belast wordt. Door hierop te letten ontstaat er een ergonomische houding, en een ergonomische houding doet wonderen voor je lichaam!

Hoe herken je een stoel waarin je een goede houding kunt aannemen?

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dat ene schattige fauteuiltje in die hippe vorm niet zo lekker zit als een relaxfauteuil die helemaal aansluit bij je lichaam. Maar zonder dat je het in de gaten hebt zijn er heel veel factoren die invloed hebben op jouw zitcomfort. Bij INHOUSE kan je een fauteuil helemaal op maat laten maken. Hierbij wordt vooral gekeken naar je lengte en gewicht. Zo zijn de meeste relaxfauteuils bestelbaar in verschillende maten. Dus wil je de zitting net iets hoger, 1 of 2 cm? Het kan allemaal. Bekijk bijvoorbeeld eens onze relaxfauteuil Pomonti, comfortabel en chique.

 

Je lichaam helemaal ontlasten; Zero gravity!

Het is niet voor niets dat zwemmen een van de beste sporten is voor mensen met rugklachten. In het water ben je gewichtsloos en staat er weinig druk op je wervelkolom. Maar we kunnen natuurlijk niet een zwembad in huis plaatsen om dit effect elke dag te creëren. Daarom hebben veel van onze relaxfauteuils optioneel een zero gravity functie. De fauteuil kantelt met deze functie tot volledige horizontale stand. Hierdoor heb je het gevoel dat je zweeft. Je hart hoeft minder hard te pompen om het bloed bij je benen en hoofd te krijgen. Ook kunnen botten en spieren hierdoor helemaal tot rust komen. Deze optie draagt bij aan ontspanning en zeker aan het verminderen van rugklachten.

3x top fauteuils met zero gravity functie:

 

Praktisch én stijlvol zitten!

Wie zegt dat heerlijk zitten niet samen gaat met stijlvol wonen? Dan heb je de relaxfauteuils van INHOUSE nog nooit ervaren. Bij ons staat comfort natuurlijk op nummer 1 maar daar komt vormgeving wel dicht bij in de buurt. Bij ons gaat stijl en comfort heel goed samen. Want relaxfauteuils zijn niet alleen voor oudere mensen. Op iedere leeftijd wil je toch gewoon comfortabel zitten en genieten van mooie meubels?

 

Extra luxe; Verwarmings- en massagefunctie!

Wie zegt dat je jezelf niet in de watten mag leggen? Wil je echt gaan voor ultiem comfort? Dan is onze relaxfauteuil Lerira jouw beste vriend! Je kunt deze stoel beter een wellness fauteuil noemen want met alle opties die deze stoel heeft blijf je voortaan liever thuis dan dat je naar een wellnessresort gaat. Deze fauteuil heeft de mogelijkheid tot stoelverwarming met drie verschillende warmte standen. Heerlijk tijdens de wintermaanden, maar zeker ook ontspannend wanneer je last hebt van rugklachten. Warmte heeft een positief effect op ons lichaam, het zal stress en rugklachten verminderen. Ook is het mogelijk deze fauteuil uit te breiden met pneumatisch massage systeem. Denk je nou: Ik kan niet kiezen! Geen probleem, deze functies zijn ook te combineren.

 

Opstaan was nog nooit zo makkelijk!

Met rugklachten kan het ook lastig zijn om uit een stoel te komen. Hiervoor is een oplossing. Kies dan voor een fauteuil met sta-op hulp. Deze functie zorgt ervoor dat je gemakkelijk op kan staan omdat de stoel omhoog komt op een manier dat je er zo uit kan stappen. Onze relaxfauteuil Lerira heeft deze functie en dat maakt deze stoel een fijne stoel voor mensen op leeftijd.

 

Ieder lijf is anders, koop een fauteuil die past bij jouw lichaam

Waar de een lange benen heeft, heeft de ander een kortere romp. Ieder lijf is anders, daarom adviseren wij altijd om een stoel aan te laten meten op je eigen lichaam. Jij ben immers de persoon die er elke dag in moet zitten. We nodigen je graag uit om langs te komen in één van onze INHOUSE winkels. Wil je zeker zijn dat er een adviseur voor je klaar staat? Maak direct gratis een afspraak voor een interieuradvies. Onze adviseurs helpen je graag met de zoektocht naar de perfecte relaxfauteuil